Uutiset

Marko Tarkkala varmisti SM-kullan Riihimäellä

Enduromoottoripyöräilyn ammattilainen, Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplaa edustava Marko Tarkkala, 34, otti odotetusti ison luokan suomenmestaruuden lauantaina Riihimäellä. Kotikisaansa SM-johdossa saapunut Tarkkala näytti nuoremmilleen, ettei vauhti ole kadonnut, vaikka loppilainen on nykyisin keskittynyt valmennustyöhön.

Tarkkala oli heti avausmaastokokeella koko joukon nopein ja siitä päivä eteni suunnitelmien mukaan. Maalissa odottivat yleiskisan kakkossija, luokkavoitto ja mestaruusjuhlat korkannut kuohuviini.

– Kyllähän se aina tuntuu hyvältä kun voittaa mestaruuden. Tietysti itsekin olen aika monta mestaruutta voittanut, mutta aina se maistuu, Tarkkala vakuutti.

– Hyvin lähti heti jo liikkeelle, kun Remeksen Eerokin, joka on sentään maailmanmestari, jäi heti taakse, Tarkkala hymyili.

Kaksipäiväisen kilpailun reitti noudattaa molempina päivinä samaa kaavaa. Maastokokeita on kolme ja ne ajetaan kolmeen kertaan. Mestari Tarkkalan mielestä reitti oli kiinnostava.

– Mun mielestä ihan jees. Ykkönen oli vähän pidempi ja siinä oli kaikenlaista. Kakkonen oli vähän hitaampi, mutta kanssa ihan mukava ja kolmonen oli oikein nautittava. Toki siinä oli kivikkoinen mäki, joka rupesi menemään hiukan huonoon kuntoon. Siinä minäkin menetin muutamia sekunteja, kun oli kivikkoon juuttuneen kilpailijan takia mentävä vähän eri linjoja kuin olisin itse halunnut, Tarkkala summasi.

Tuore mestari ei vielä päättänyt juhlinnan aikataulua, sillä oman seuran kisan jatkaminen sunnuntaina kiinnosti.

– Jos ei sada ihan hirveästi yön ja aamun aikana, lähden reitille. Jos tulee ihan tolkuttoman märkää, saatan jättää väliin, koska pahassa kelissä ajaminen tulee aika kalliiksi. Tulee paljon enemmän huoltohommia kisan jälkeen, Tarkkala mietti.

Kisan suurin ennakkosuosikki oli Eero Remes. MM-sarjaa ammatikseen ajava Remes totesi jo kolmannen maastokokeen jälkeen, etteivät ajatukset pysy riittävästi kasassa. Niinpä viikon kuluttua uransa toista MM-kultaa jahtaava Remes kokosi tavaransa ja jätti kisan kesken.

Yleiskisan voittoon ajoi pikkuluokan, eli enintään 125-kutioisten Matti Seistola. Kokenut järvenpääläinen oli minuutin turvin ykkönen ennen Tarkkalaa. Seistolalle kisa oli vasta koko kauden toinen, joten mitaleiden kannalta voitolla ei enää ollut merkitystä. Sen sijaan SM-kärki Antti Hänninen jätettiin neljänneksi, joten peli on yhä mestaruuden osalta auki.

Kakkosluokan, eli enintään 250-kuutioisten luokkavoittaja Antti Hellsten kiiruhti kokonaiskilpailun kolmanneksi. Voitto nosti Hellstenin tasaisen luokan SM-johtoon ennen koko sarjan päättävää sunnuntain kilpailua. Kahvakoplan Kai Estola oli hienosti koko kisan kymmenes ja erittäin kovatasoisen ykkösluokan kolmas. HäSa

Asiasanat

Menot