Uutiset

Marko Tuulola jatkaa HPK:n liigamiehistössä

Hämeenlinnan Pallokerhon kapteeni Marko Tuulola pelaa ensi kaudellakin kotikaupunkinsa liigajoukkueessa. Maanantaina 40 vuotta täyttänyt Tuulola on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen HPK:n kanssa.

Tuulola on jääkiekon SM-liigan vanhin pelaaja, mutta on edelleen joukkueensa puolustuspelin johtaja. Hän on Kerhon pistepörssin kolmannella sijalla tehoilla 1+23.

Tuuski on Hämeenlinnan Tiikereiden kasvatti, joka pelasi ensimmäisen kerran HPK:n liigamiehistössä kaudella 1989-1990. Hän on pelannut kolmeen eri otteeseen kaikkiaan kymmenen kautta HPK:ssa. Ensi kaudella hän aloittaa neljännen perättäisen kautensa Kerhossa.

Tuulola on edustanut SM-liigassa myös Rauman Lukkoa ja Helsingin Jokereita. Hän on pelannut SM-liigan runkosarjassa kaikkiaan 761 ottelua (tehot 63+283).

Hän on pelannut myös Ruotsissa ja Sveitsissä viisi kautta.

Kerhon kippari jatkaa mielellään tutuissa ympyröissä. Tavoitteitakin kokeneella kiekkoilijalla riittää.

-Kaikenvärisiä mitaleita olen urani varrella saavuttanut, mutta Kerhon kultakaudella (2005-2006) pelasin toista kauttani Sveitsissä, Tuulola nauraa.

Tuulola on pelaa hyvää kautta Kerhossa. Ikäkään ei tunnu painavan miehen kintereissä.

-Kausi on sujunut hyvin ja meno jäällä maistuu edelleen ihan kivalta. Hallille on joka aamu mukava saapua. Nuorten pelikavereiden kanssa pysyy näköjään itsekin vetreänä – ja ikäkin on toisaalta vain numeroita, Tuulola muistuttaa.

Perjantaina juhlittiin, pelit jatkuvat tiistaina

SM-liiga palaa maaottelutauolta tiistaina. HPK matkaa tuolloin Lahden Pelicansin vieraaksi.

Ennen Lahden reissua Tuulola ennätti kuitenkin ottaa rennomminkin.

-Juhlimme kavereiden kanssa nelikymppisiäni Idänpään torpalla. Tiistaina alkaa sitten loppukiri kohti liigan pudotuspelejä. Toivottavasti pelimme sujuvat hyvin kauden loppuun saakka, Tuulola toivoo.

HPK on tehnyt jatkosopimukset myös Lauri Kärmeniemen, Juuso Hongan ja Jaakko Turtiaisen kanssa. Puolustaja Kärmeniemen sopimus on kolmivuotinen, ja hyökkääjät Honka ja Turtiainen jatkavat Kerhossa kaksivuotisella sopimuksella.

Kerhon kasvatin Kärmeniemen sopimus koostuu nykyisen sopimuksen optiosta ja kahden vuoden jatkopestistä.

-Olen viihtynyt hyvin Kerhossa. Seura on tarjonnut hyvät puitteet kehittyä. Ensi kauden tavoitteena on päästä kuuden pakin joukkoon, Kärmeniemi suunnittelee.

Nuorta kaartia liigajäille

Myös HPK:n A-nuorten joukkueessa mainion kauden pelanneet hyökkääjät Teemu Rautiainen ja Otto Paajanen ovat tehneet kaksivuotiset sopimukset Kerhon liigajoukkueen kanssa.

Rautiainen johtaa ylivoimaisesti nuorten liigan pistepörssiä. Paajanen on pörssin kolmosena.

Kerhon joukkue varmisti A-nuorten liigan runkosarjan voittonsa jo viime viikonloppuna.

HPK:n ensi kauden liigajoukkue hahmottuu hurjaa vauhtia. Seuralla on sopimukset jo 17 pelaajan kanssa. Toimitusjohtaja Risto Korpela on tyytyväinen tuoreimpiin kiinnityksiinsä.

-Tuulolan jatkaminen oli meille hieno juttu. Hänen esimerkkinsä kannustaa nuoria kykyjämmekin eteenpäin. Nuorten pelaajien kanssa meillä on nimittäin tavoitteena edetä pitkäjänteisesti kohti huippua, Korpela kertoo. (HäSa)