Uutiset

Marko Tuulola on pian Kerhon pistekuningas

HPK:n Marko Tuulola, 42, nousee pian seuran historian parhaaksi pistemieheksi. Ennen joulutaukoa Tuulola ponnisti liigan puolustajien kaikkien aikojen parhaaksi syöttäjäksi.
 
Tuulola on koonnut 250 (48+202) pistettä 590 Kerhossa pelaamassaan runkosarjamatsissa. Kerhon pisteykkönen on ollut vuosia Teppo Kivelä 251 (87+164) pinnalla 171 ottelussa.
 
– Meillä oli Tepon kanssa loistava vuosi Bynäsissä, kun voitimme siellä mestaruuden 1999. Teppo lähti mestaruuden jälkeen Italiaan, vaikka hänelle olisi varmaan löytynyt paikkoja Suomesta tai Ruotsista.
 
– Teppo oli hyvä pelaaja, joka pelasi Ruotsissa sentterin ruutua, mutta oli kuitenkin laituri. Hän hoiteli kiekollisen pelaamisen, mutta puolustusvelvoitteet jäivät vähemmälle. Nykyjääkiekossa hänellä olisi vaikeampaa, hän ei ollut kamppailupelaaja, sanoo Tuulola.
 
Tuulola ehti uransa alussa pelata Kivelän kanssa myös Kerhossa.
 
– Olin silloin nuori kloppi. Emme välttämättä olleet silloin niin paljon tekemisissä, hän tuumaa.
Kerhon pistetilaston kolmonen on Marko Palo, joka sai kasaan 231 (93+138) pistettä.
 
– Palon kanssa pelasimme samassa kentässä hopeakaudella 1993. Hän oli hieno taistelija ja hieno pelaaja.
 
– Ei mennä asioiden edelle. Edetään päivä kerrallaan, Tuulola sanoo noususta kärkeen.
 
Tuulola siirtyi liigan puolustajien syöttötilaston ykköseksi 315 syötöllä. Tämän tilaston seuraavina tulevat HIFK:n Pertti Lehtonen (313) ja Tapparan Timo Jutila (311).
 
– Kovia jätkiä. Olen saanut pelata suhteellisen ehjänä pitkään. Ei siinä sen ihmeempää. Sarja on tasainen. Tällaiset ennätykset aina vaikeutuvat. Liikkuvuus ja kaikki muukin lisääntyvät, Tuulola arvioi.
 
Jokainen peli  on haaste
Tuulola oli kesällä olkapääleikkauksessa, jonka jäljiltä hän palasi peleihin marraskuun puolivälissä.
 
– Vähän rauhallisempi lähtö olisi ollut parempi. Jouduin koville alussa, sillä minulle tuli enemmän minuutteja, mitä olisi ollut tarpeen. Vähempikin olisi riittänyt alkuun, mutta ei valiteta. Olin kunnossa, mutta en ihan samalla tasolla kuin muut, Tuulola sanoo.
 
Tuulolan paluun jälkeen Kerho on pelannut 12 peliä, joista HPK on voittanut yhdeksän ja koonnut 23 pistettä eli lähes kahden pinnan keskiarvotahdilla. Jos tahti olisi ollut sama sarjan alusta, Kerho olisi kärkitriossa.
 
Ryhmän taso on noussut paluusi myötä?
 
– Se on vähän kysymysmerkki, onko se kiinni vaan paluustani vai onko siinä jotain muuta. Eiköhän siinä ole jotain muutakin. Tietenkin yritän auttaa joukkuetta niillä avuilla, mitä on.
 
Tuulola on halunnut pelata varmaan päälle, vaikka muutaman kerran on nähtykin Tuulolan tavaramerkkiä pitkää läpisyöttöä.
 
– Olen keskittynyt peruspelaamiseen. Puolen vuoden pelaamattomuuden jälkeen ei voi hypätä oikein muuhun. Muuten se voi äkkiä syödä toiseen suuntaan, hän painottaa.
 
Tuulola myöntää, että joukkueella on yhä iso työmaa edessään.
 
– Jokainen peli on mahdollisuus ja haaste. Homma ei helpommaksi muutu. Joka päivä pitää hommat tehdä. Emme voi vaikuttaa sijoitukseen mitenkään muuten kuin pelaamalla omat pelit mahdollisimman hyvin, pärjäämällä niissä ja keräämällä pisteitä.
 
Markon poika Joni pelaa jo Kerhon A-nuorissa hyvällä tasolla. Marko myöntää, että pelaaminen pojan kanssa samassa joukkueessa on fantasia
 
– Jonin on tehtävä paljon hommia. Hänen on pystyttävä pelaamaan hyvin.
 
Kiinnostaako vielä yhden kauden jatko?
 
– Pelataan tämä kausi ensin. On ensin katsottava, miten pärjään. Mennään asia kerrallaan, Tuulola pohtii.
 
 
Pasi Honkanen

Asiasanat