fbpx
Uutiset

Marko Vaittinen oli ylivoimainen Kustaan kympillä

Forssan Salaman Marko Vaittinen, 40, on valmiina ensi viikonvaihteessa Helsingissä juostavalle SM-maratonille. Jokioisten mies viimeisteli kisakuntoaan voittamalla ylivoimaisesti lauantaina Janakkalan Löyttymäessä juostun Kustaan kympin.

Vaittisen voittoaika 10,8 kilometrin lenkillä oli 36.10. Toiseksi kiri Joken Tallin Kari Suominen, joka ylsi aikaan 39.11. Suominen juoksi 50-vuotiaiden sarjassa.

Kolmanneksi ylsi 40-vuotiaiden sarjassa juossut Forssan Salaman Jouko Jääskeläinen (39.25).

Naisten sarjojen ykkönen oli hämeenlinnalainen hiihtäjä Jenni Mattila. Loimaan Voimaa juoksijana edustava Mattila ylsi aikaan 43.37. Janan Teija Leppänen oli toinen ajallaan 45.09.

Marko Vaittinen hallitsi 24. kerran juostua Kustaan kymppiä lähdöstä maaliin. Kaksi kertaa aiemminkin Löyttymäessä juossut urheilija kuvaili reittiä kuitenkin aika raskaaksi.

-Kahdeksan kilometrin kohdalla pitkä ylämäki oli kovin kohta ja vielä sen jälkeenkin riitti nousuvoittoista osuutta. Juoksu sujui kuitenkin ihan hyvin ja kisa palveli mainiosti SM-maratonille valmistautumista, Vaittinen jutteli.

Kustaan kympin voittaja on juossut tänä kesänä maratonilla ajan 2.28. Se lupaa hyvää Helsinki City Marathonin yhteydessä juostavalle SM-maratonille.

-Tavoitteenani on yltää mitaleille, suunnitteli vuoden 2007 suomenmestari.

Janakkalan Janan hiihtojaoston isännöimällä Kustaan kympillä oli tänä vuonna mukana 122 kuntoilijaa. Juoksijoiden lisäksi mukana oli myös kävelijöitä, sauvakävelijöitä, pyöräilijöitä ja potkulautailijoita. (HäSa)

Menot