Uutiset

Martin Luther King musalistalle

Ihmisoikeustaistelija Martin Luther King on noussut Yhdysvaltain R&B-musiikin myyntilistalle. Hänet nosti listalle levytys, jonka teki gospel-laulaja BeBe Williams.

Williamsin laulu on nimeltään I Have a Dream. Osana kappaletta kuullaan Kingin kuuluisaa puhetta samasta aiheesta. Tämä merkitsee sitä, että Kingin nimiin lankeaa osa laulun tekijänoikeuksista.

Martin Luther King tosin pääsi puheäänitteillään levymyyntilistalle jo vuonna 1963. Motown-levydynastian johtaja Berry Gordy julkaisi tuolloin nimikkolevymerkillään Kingin puheista kootun albumin The Great March To Freedom.

Neljä muuta Kingin puhelevyä nousi myyntilistoille vuonna 1968 hänen salamurhansa jälkeen.

STT

Kysely: Hitchcock paras Oscariton

Alfred Hitchcock on paras elokuvantekijä, joka ei koskaan urallaan voittanut ohjaajan Oscar-palkintoa. Näin arvioivat britit tuoreessa mielipidekyselyssä.

Sir Alfredille Oscar-gaalat olivat tuskien taivalta. Hän oli ehdolla parhaan ohjaajan Oscarille peräti kuusi kertaa vuosien 1941 ja 1961 välillä. Kertaakaan ei tärpännyt.

Hitchcockin filmi Rebecca sai sentään parhaan elokuvan Oscarin.
Muita ”luusereita” ovat – ainakin tähän asti – olleet Martin Scorsese ja jo edesmennyt Stanley Kubrick.

Scorsese on ollut Oscar-ehdokkaana viidesti. Hänen kuitenkin odotetaan nappaavan nyt ohjaajan Oscarin leffastaan Lentäjä.

Parhaat näyttelijöistä, jotka eivät ole koskaan saaneet Oscaria olivat kyselyn mukaan Samuel L. Jackson ja Steve McQueen.

Kolmossijalle kipusi britti Richard Burton, joka jäi hänkin kuivin suin seitsemästä Oscar-ehdokkuudesta huolimatta.

Naisten puolella näyttelijöistä ansiokkaimmat luuserit olivat Demi Moore, Sharon Stone ja Meg Ryan.

STT-AFP

Potter-kirjailija Rowling sai tyttövauvan

Harry Potter -maailman luoja, kirjailija J. K. Rowling, on saanut tyttövauvan.

Tytär syntyi sunnuntai-iltana Skotlannin Edinburghissa. Rowlingin kustantajan mukaan koko perhe voi hyvin ja pienokaisen vanhemmat ovat ihastuksissaan.

Uusi tulokas on 39-vuotiaan Rowlingin ja tämän aviomiehen Neil Murrayn toinen lapsi. Esikoinen David täyttää maaliskuussa kaksi vuotta. Edellisestä avioliitostaan Rowlingilla on 11-vuotias tytär Jessica.

Kuudennen Harry Potter -kirjan on määrä ilmestyä heinäkuussa. Potter-tarinat ovat liittäneet Rowlingin maailman rikkaimpien ihmisten joukkoon.

STT-Reuters-AFP

Päivän lehti

11.8.2020