Uutiset

Martina Konecnalla kovat odotukset loppukaudesta

HPK:n naisten lentopallojoukkueen vahvuuteen joulutauon aikana liittynyt slovakialainen Martina Konecna ei arkaile, kun hän miettii loppukauden tavoitteita.

– Toivon, että voitamme Suomen mestaruuden, viime kaudella LP Viestissä Mestaruusliigaa pelannut Konecna toivoo.

Syyskaudella kotimaassaan Doprastav Bratislavaa edustanut Konecna halusi palata nimenomaan Suomeen pelaamaan.

– Tykkään Suomesta, ja suomalainen lentopallo sopii minulle, hän kertoo syitä HPK:oon siirtymiselleen.

Torstaina joukkueen kanssa ensimmäistä kertaa harjoitellut 180-senttinen slovakialainen uskaltautui myös antamaan uudenvuodenlupauksen alkavaa vuotta varten.

– Lupaan harjoitella kovaa ja antaa kentällä kaikkeni, jotta voittaisimme mahdollisimman monta ottelua.

Uuden vahvistuksen kovaa harjoittelumotivaatiota korostaa myös HPK:n valmentaja Kai Stenius.

– Meillä on paljon nuoria pelaajia ryhmässä mukana, ja Martinan esimerkki harjoituksissa on heille tärkeää, Stenius muistuttaa.

Kausi jatkuu Rovaniemellä

HPK jatkaa Mestaruusliigaa lauantaina vierasottelulla Rovaniemellä. Joukkue ehtii harjoitella kahdesti ennen napapiirin reissua.

– Tietenkin uuden pelaajan kanssa menee aina hetki, että homma alkaa sujua. Aloituskuusikkoon hänet olisi tarkoitus heti laittaa, Stenius

miettii Konecnan roolia.

Kerhossa alkukaudella pelanneet serbialaiset Neverena Iricanin ja Sonja Klisura eivät täyttäneet ulkomaalaisvahvistuksille asetettuja tavoitteita, joten Konecnan hankinta tuli ajankohtaiseksi. Myös valmentaja Stenius oli pettynyt serbialaiskaksikkoon.

– Heidän hankintansa oli melko paha moka. Nyt saatiin joukkueeseen selkeä vahvistus, joka Marina Skenderin ohella pystyy tappamaan palloa ja ottamaan vastuuta hyökkäyspäässä.

Isoa roolia tarjolla

Kovalyöntisenä pelaajana Konecna tuo lisää vaihtoehtoja HPK:n hyökkäyspeliin.

– Meillä on ollut vähän yhden pelaajan varassa tuo hyökkäyspeli laidoissa, ja nyt saadaan toinenkin pelaaja, joka pystyy tappamaan palloa. Kyllä minä odotan Martinan ottavan ison roolin joukkueessa loppukauden aikana – hän on iso vahvistus meille, Stenius päättää.

Steniuksen toiveille on katetta, sillä Konecna oli viime kaudella runkosarjassa LP Viestin paras pistenainen. Hän takoi 23 ottelussa 315 pistettä. Pudotuspelien 10 ottelussa Konecna sai kasaan 152 pistettä, jolla hän oli salolaisten toiseksi tehokkain pelaaja nykyään Oriveden Ponnistusta edustavan Tatsiana Lapukhinan jälkeen. (HäSa)

Juha Hakulinen

Asiasanat

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic