Uutiset

Mascarpone kätkee omenakuutiot

Omenapiirakka

Pohja:

125 g voita
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
 
Omenatäyte:
4–5 omenaa
½ dl sokeria
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 sitruunan mehu
 
Juustotäyte:
2 prk (á 250 g) mascarpone- juustoa
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl kuohukermaa
 
Varaa piirakalle 28-senttinen irtopohjavuoka. Vuoraa sen pohja leivinpaperilla. Pese ja kuutioi omenat. Sekoita kulhossa omenakuutiot, sokeri, mausteet ja sitruunan mehu. Jätä omenat maustumaan ja tee sillä aikaa pohjataikina.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa. Taputtele taikina pohjalle ja reunoille.

Sekoita mascarpone, kananmuna, sokeri ja kerma. Valuta omenakuutioista ylimääräinen neste ja kaada kuutiot irtopohjavuokaan taikinan päälle. Kaada lopuksi päälle juustoseos.

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.