Uutiset

Masentava alku välierissä

Ei hyvältä näytä.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarjassa toiseksi tullut HPK on purjeessa viidenneltä sijalta välieriin yltänyttä Pihtiputaan Pislaplokia vastaan.

Kerho antoi Pislaplokin aloittaa välieräsarjan kahdella kotiottelulla – ja huonosti kävi. Pislaploki voitti kummatkin ottelut ja HPK on takaa-ajajan osassa viikonloppuna, kun pelit jatkuvat Hämeenlinnan Hämeenkaaressa.

Torstaina kotijoukkue oli parempi suoraan kolmessa erässä. HPK heräsi pelaamaan vain ajoittain, eikä ote kestänyt kertaakaan riittävän pitkään. Ongelmia Kerholla on riittävästi. Marina Skender ei pystynyt pelaamaan torstaina ja Laura Pihlajamäkikin jäi istumaan vaihtopenkille kahden erän jälkeen. Pihlajamäki potee kovaa flunssaa.

HPK oli ensimmäisessä erässä vaisu. Sen puolustuspeli oli melkein ala-arvoista.

Toisessa ja kolmannessa erässä Kerho sai juonesta jo paremmin kiinni. Se oli kummassakin erässä jo karkaamassa vastustajalta, mutta niin vain homma lähti lapasesta. Kerho teki alokasmaisia virheitä liian paljon.

Toista erää HPK johti 22-20, mutta Pislaploki teki viisi viimeistä pistettä. Ivana Kujundzicin virheillä Ploki tuli tasoihin ja loput hoiteli torjunnoilla kaksikko Jacqueline Davosson-Nicolina Alter. He olivat ottelun parhaat pelaajat.

Kolmatta erää Kerho johti viimeisen kerran 23-22 ennen kuin ratkaisi omilla virheillään pelin kotijoukkueelle. Johtoon Ploki pääsi, kun Karoliina Kyllönen pamautti pallon leveäksi. Ottelu oli lopullisesti, kun Kujundzicin yritys pysähtyi verkkoon.


”Monta peliä edessä”

Kyllönen oli lopun virheestään huolimatta HPK:n tuki ja turva. Hän uskaltaa pelata ja rohkeus tuo useimmiten palkinnon. Pelirohkeus on siinäkin mielessä kunnioitettavaa, että Kyllönen pelaa ensimmäistä liigakauttaan ja ensimmäisiä pudotuspelejään.

-Nämä ovat erilaisia pelejä, mihin olen tottunut. Henkinen lataus on erilainen. Riskiä on uskallettava ottaa, Kyllönen mietti pelin jälkeen.

Hänen mielestään torstain ottelu oli Kerholle keskiviikon avausta hankalampi.

-Puolustuksen ja torjunnan takia. Niissä on parantamista.

Kyllönen kuitenkin vakuutti, ettei HPK ole missään nimessä antautunut. Ja onhan HPK:lla yhä kotietu. Pislaplokin on voitettava Hämeenkaaressa ainakin kerran, jos se haluaa pelata finaaleja.

-Lähdemme voittamaan tulevia kotiotteluita. Monta peliä on tätä sarjaa vielä edessä. Viikonlopuksi meidän on karsittava omia virheitä ja tehtävä silti isolla riskillä tulosta.

Myös HPK:n päävalmentaja Dirk Sauermann harmitteli vastustajan saamia lähes ilmaisia pinnoja.

-Helppoja palloja jäi liikaa kenttäämme.

Siltä näyttää, että HPK:lla on päällä jonkinlainen henkinen kipsi. Yksikin virhe voi musertaa koko paletin, vaikka virheitä tulee aina joskus ja kaikille. Ei niitä voi liikaa murehtia, jos haluaa menestyä. Fokuksen on oltava aina seuraavassa pallossa.


Davisson myönsi väsymyksen

Pislaplokin ulkomaan apu Jacqueline Davisson myönsi, että väsy on kiivaassa tahdissa tullut puseroon. Se ei tosin näy hänen pelistään. Davisson painaa sata lasissa joka tilanteen ja on joukkueensa taistelun ruumiillistuma.

-Kahdeksan kuukautta on pelattu ja olen joka päivä hyvin väsynyt. Mutta taistelen, hän puuskutti.

Davisson tietää, ettei Pislaplokilla ole helppo tehtävä Hämeenlinnassa.

-HPK on hyvä joukkue. Meillä on todella kova tehtävä voittaa se neljästi.

-Nämä ovat henkisesti ja fyysisesti raskaita otteluita. Meillä on edessä rankka viikonloppu. Vieläkään emme ole saavuttaneet mitään, tuumi puolestaan Pislaplokin päävalmentaja Satu Natunen. (HäSa)

Päivän lehti

2.12.2020

Fingerpori

comic