Uutiset

Massahurmaaja Kerho jatkaa hurmoksessa

Henkinen puoli ratkaisee paljon.

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten lentopallojoukkue jatkoi vahvaa hurmostaan Mestaruusliigan välieräsarjassa. HPK:n hurmos on löytynyt valmentajavaihdoksen jälkeen. Pihtiputaan Pislaploki taipui sunnuntaina suoraan kolmessa erässä.

HPK tasoitti ottelusarjan tilanteeksi 2-2. Finaaliin pääsee neljällä voitolla.

-Jatkoimme siitä mihin lauantaina jäimme. Silloin löytyi hyvä fiilis. Mursimme Pislaplokin hurmoksen ja saimme jatkettua omaa hurmostamme, sanoi HPK:n keskipelaaja Laura Pihlajamäki.

Yleisökin hyvässä vireessä

Pihlajamäen mielestä yleisökin yltyi kauden parhaaseensa.

-Yleisö kannusti todella hyvin. Se antoi kaikkensa meidän eteen. Ehkä yleisökin syttyy tärkeisiin peleihin eri lailla kuin tavallisiin runkosarjan perusmatseihin. Näissä peleissä on taistelua eikä nämä ole mitään läpihuutojuttuja, sanoi Pihlajamäki.

-Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta. Fiilis pysyy korkealla, hän jatkoi.

HPK vei avauserän vankkumattomasti ilman mitään haaksirikkoja. Hienon ottelun pelannut keskipelaaja Lauren DeGirolamo läväytti keskeltä erän päätöspinnan.

Pislaploki hallitsi toista erää hienokseltaan varsin pitkään ja johti teknisellä aikalisällä 14-11. Vierailija johti vielä 18-16, mutta sen jälkeen HPK:n Marina Skender heilutteli tahtipuikkoa ja ratkaisi useasti erän lopussa. Passari Maria Eskola torjui sykähdyttävästi erän päätöspisteen.

Pislaploki oli vahvoilla myös kolmannessa erässä pitkään ja johti teknisellä aikalisällä 14-9. Erä kääntyi Kerholle Eskolan hyvällä syöttövuorolla, jossa hän syötti kaksi ässää. Skender paukutti lähes kuin syksyllä parhaimmillaan ottelun päätöspisteen laidasta.

Kujundzic taas pisterohmu

HPK:n Ivana Kujundzic oli ottelun ykköshahmo tasaisesti läpi ottelun. DeGirolamo myös oli erittäin hyvä ja toimitti palloja takaisin puolivahingossa jopa päällään.

Pitkään loukkaantumisesta kärsinyt Skender näytti vahvoja merkkejä kuntoutumisestaan.

-Marinan jalka näyttää kestävän. Hyvältä näyttää. Toivotaan, että niin on jatkossakin, sanoi toisen ottelunsa HPK:ssa valmentanut Kai Stenius.

Libero Tiiamari Sievänen nosti syötöt huimalla 76 prosentin teholla ja oli etevä kenttäpuolustuksessa. Sievänen palkittiin Kerhon parhaana.

Kolmannessa erässä kuusikossa ollut Sanni Rihu ilahdutti jälleen raikkailla otteillaan.

Torjunnassa vielä parannettavaa

-Meillä on parannettavaa torjunnoissa, sillä hävisimme ne (10-11). Voitamme torjunnat vielä joku kerta näissä pudotuspeleissä. Alku oli hyvä, kun saimme kuusi torjuntaa ensimmäiseen erään, sanoi Stenius.

-Paikoin oli muutamia lupaavan pitkiä palloja, mutta hyökkäyspuolella hävisimme ottelun. Meillä hyökkäsi kaksi pelaajaa ja vastustajalla viisi, sanoi puolestaan Pislaplokin valmentaja Satu Natunen.

Natunen painotti nimenomaan sitä, että passari Outi Polson on saatava paremmat mahdollisuudet pyörittää peliä.

-Ensimmäistä kosketusta on parannettava, että passarilla on enemmän vaihtoehtoja, Natunen sanoi.

Pihtiputaan otteluissa ja Hämeenlinnan lauantaisessa matsissa Pislaplokilla oli yhteensä kahdeksan erän voittoputki. HPK:lla on nyt kuusi voitettua erää putkeen.

-En ole ajatellut asiaa tuolta kantilta lainkaan, sanoi Natunen.

-Tuollainen ei ole normaalia. Toivottavasti meidän erien voittoputki jatkuu loppuun asti, myhäili Stenius.

Pislaplokin parhaana palkittiin libero Elina Latonen, joka nosti syötöt hyvällä 60 prosentin teholla ja oli muutenkin terävä kenttäpuolustuksessa. HPK sai Nikolina Alterin hyvin pihteihin, mutta neljä torjuntapinnaa hänkin nappasi.

-HPK:lla oli hyvä hyökkäys ja puolustus. Lisäksi HPK:lla oli hyvä spirit päällä, Latonen myönsi.

Joukkueiden välieräsarja jatkuu varmuudella keskiviikkona Hämeenkaaressa ja perjantaina Pihtiputaalla.

-Kaikki tänne Kaareen vaan ja meteliä samaan malliin kuin tässäkin pelissä, Pihlajamäki tuumasi jatkosta. (HäSa)