Uutiset

Kirkkaanoranssit mätipallerot päätyvät joulupöytiin Suomessa ja ulkomailla – Jopa Norja ostaa suomalaista mätiä

Mätikausi on kiivaimmillaan ennen joulua. Kalankasvattamon tuotantolaitoksella Kustavissa käsitellään ja pakataan kirjolohen mätiä, jota menee myös ulkomaille.
Nordic Troutin tuotantovastaava, biologi Mikael Elfving (vas.) ja Kalaneuvoksen varatoimitusjohtaja Toni Hukkanen toteavat, että mätisesonki keskittyy joulunaikaan. Kuva: Jari Laurikko

Mädin tie kalasta joulupöytään alkaa kasvattamon tuotantolinjastolta. Nordic Troutin tuotantolaitos viettää hiljaiseloa meren äärellä Kustavissa suurimman osan vuodesta. Marraskuussa alkaa mätisesonki, joka jatkuu helmikuulle. Joulun alla mätisesonki on kuumimmillaan. Mätilasteja...

Mätikausi on kiivaimmillaan ennen joulua. Kalankasvattamon tuotantolaitoksella Kustavissa käsitellään ja pakataan kirjolohen mätiä, jota menee myös ulkomaille.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa 3kk digiä 30 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään