Uutiset

Matilainen ja Väisänen juhlivat aerobicin MM-kisoissa

Irina Matilainen taituroi kilpa-aerobicin maailmanmestariksi Australian Gold Coastilla. Miesten kilpailussa Hämeenlinnan Voimisteluseuran Juuso Väisänen onnistui myös hyvin ja pokkasi uransa ensimmäisen MM-hopean.

-?Olen pikkutytöstä asti halunnut voittaa maailmanmestaruuden, mutta en tiennyt silloin missä lajissa aion sen tehdä. Nyt tiedän, Matilainen hehkutti.

Matilainen on aiemmin ollut MM-areenalla parhaimmillaan kolmas vuonna 2009. Nyt tasainen ja varma suoritus toi mestaruuden. MM-hopean vei kisojen isäntämaan Cassie Scully.

Jyväskyläläisen kilpailukoreografia oli sähäkkä ja korosti Matilaisen voimaominaisuuksia. Mestariksi hän puursi Leila K:n Electricin tahtiin.

Matilainen oli pitkään sivussa kisalavoilta takareisivamman takia, mutta teki Australiassa väkevän paluun lajin huipulle.

Lajin hallitsevalle Euroopan mestarille ja edellisvuoden MM-kakkoselle Rita Niemelle neljäs sija Australiassa oli pettymys.

-?Missasin vaikean hypyn, ja sen jälkeen oli pientä haparointia vielä seuraavassakin vaikeusliikkeessä, koska en saanut heti rytmistä kiinni. Kilpailuissa voi aina käydä näin. Harmittaa tietysti se, että tämä tuli finaalisuorituksessa ja maksoi mitalin, Niemi totesi.

Väisänen pani kaiken peliin

Miesten finaalissa Väisänen teki onnistuneen ohjelman, vaikka viimeisen hypyn alastulo jäi vähän harmittamaan. Tero Haapasalmi oli kilpailussa kuudes.

-Olen todella tyytyväinen kilpailujen tulokseen, koska pystyin voittamaan kaksi edellistä maailmanmestaria ja nousemaan hopeasijalle. Tänään laitoin kaiken energian peliin ja yritin vielä nousta mestaruuteen, mutta se ei tällä kertaa riittänyt.

-Olen muuttanut koreografiani tyyliä edellisten vuosien jälkeen ja nyt tuntuu, että olen todella menossa oikeaan suuntaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuoden kilpailuja. Nyt matkamme jatkuu ansaitulla lomailulla trooppisella pohjoisrannikolla, Sydneyssä ja Singaporessa, myhäili Väisänen.

Väisäsellä on aiemmilta kisavuosilta pronssinen mitali MM-kilpailuista. Kesäkuussa hän sai myös EM-hopeaa.

Maailmanmestaruuden voitti Australian Cameron Brown. Hän sijoittui vuosi sitten pronssille. (STT/HäSa)