Uutiset

Matka jatkuu peli kerrallaan

TPS ja HPK pelasivat tavoilleen uskollisesti tasaisen ottelun Turussa.. TPS oli viimeistelyssään tällä kertaa sen verran terävämpi, että se poistui voittolaukauskisan jälkeen kaukalosta 4-3-kotivoitto taskussaan kohti viikonlopun muita rientoja.

HPK teki TPS:n pelaamisen vaikeaksi koko matsin ajan, ja olisi voinut paremmalla onnella voittaa tasavahvasti edenneen ottelun.

Joukkueessa ei työnnettykään päätä pensaaseen vaikka pistemenetyksen tielle tällä kertaa jouduttiinkin. Matka jatkuu entisin tavoittein tilastoista huolimatta.

-Pelasimme ensimmäisen erän Turussa sitä kiekollista peliä, jota haluammekin nykytilanteessa pelata. Hallitsimme jaksoa ja olisimme voineet johtaa erän jälkeen reilumminkin. Tällä kertaa ei niin kuitenkaan käynyt ja ei siinä mitään. TPS oli juuri sen verran parempi joukkue, että se ansaitsi voittonsa, HPK:n päävalmentaja Timo Lehkonen linjasi.

Vahvan avauserän jälkeen HPK:n peli tahmasi huolestuttavasti. Luistelussa se jäi selvästi TPS:n jalkoihin, mikä heijastui jälkioireena suoraan jäähytilastoihin. Kuusi jäähyä per erä Tepsiä vastaan on aina ja joka kausi kerta kaikkiaan liikaa, minkä kiistattoman faktan myös Lehkonen havaitsi.

-Ei niistä jäähyistä tarvitse tällä kertaa edes tuomareita moittia. Jäimme jalkoihin ja teimme vaihtovirheitä. Yht´äkkiä olimmekin tasatilanteessa Turussa itse virheitä tekemällä.


Nieminen tasoitti

TPS:n viedessä peliä kolmannen erän aikana Marko Virtalan kauden kuudennen maalin voimin takaa-ajajaksi joutuneen HPK:n riskinotto lopulta onnistui.

Ilman maalivahtia pelatessaan joukkue nousi riemukkaasti tasoihin ja jatkoajalle, kun Niko Nieminen tasoitti pelin lukemiin 3-3 vain puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. TPS pelasi tilanteessa oman alueen purkunsa lähes luokattomalla tavalla väärin ja peli oli turkulaisyleisön äänekkääksi pettymykseksi kuin salamaniskusta tasan.


Plihal ratkaisi

Loppuun saakka kiri ei silti riittänyt sillä TPS hallitsi jatkoerää ja voitti lopulta myös voittolaukauskisan Tomas Plihalin veitsenterävällä rannelaukauksella. Maali oli komea, mutta sai samalla myös päävalmentajan näkemään punaista. Rankkareista maalin tekeminen on HPK:lle hänen mukaansa juuri nyt tuskallisen vaikeaa.

-Olemme vedelleet rankkareita nyt – onko jo – yksitoista putkeen. Lopputulemana ei ole yhtään maalia. Tähän pitää löytyä parannusta, Lehkonen vaati.

HPK:n piste-ero viimeiseen playoffs-paikkaan pysyi entisellään. Liikaa meteliä pudotuspelipaikasta ei pidä HPK-valmennuksen mukaan pitää, loppukauden tavoitteet määrittyvät edelleenkin peli kerrallaan. Mitään ei ole vielä menetetty tai saavutettu.

-Se jatkuuko HPK:n kausi pudotuspeleissä, liigakarsinoissa tai ei jatku ollenkaan, käy selväksi vasta sitten kun SM-liigan runkosarja on takana. Siihen saakka keskittymisemme on muualla kuin sarjataulukossa. Me etenemme nyt ottelu kerrallaan. Muita tavoitteita meillä ei oikeastaan ole, Lehkonen muistutti.


Porseland teki ja syötti

HPK pelasi Turussa joukkueena tasaisesti. Mathias Porselandin illan pörssisaldo (1+1) oli muhkein joukkueesta. Myös Niko Nieminen ja Turussa aina pelipäälle yltyvä Alex Leavitt voivat olla tyytyväisiä otteisiinsa. Maalilla Mikko Tolvanen pelasi tasavahvasti TPS:n kohuvahti Joni Ortion kanssa. (HäSa)