Uutiset

Matkalla helvettiin

On menty kovaa ja komeasti, isolla autolla. Nyt kaasu on hirttänyt kiinni, tulee äkkipysäys ja jälki on hirveää. Vastuun kantajista vain on puute.

Pääministerin nimi voisi olla Pontius Pilatus ja valtiovarainministeri ei vastaa edes välikysymykseen. Kukaan ei sano, että näin me sen teimme ja tämä siitä seurasi. Propagandakoneisto on näkevinään valoa tunnelin päässä. Vanhan vitsin mukaan se valitettavasti on juna.

Oma perstuntuma sanoo, että päin helvettiä ollaan matkalla. Täytyisi olla yltiöoptimisti voidakseen uskoa, että paremmat päivät ovat edessä päin.

Toisen kerran lyhyen ajan sisällä on synnytetty massatyöttömyys, valtion velkaantuminen ja lama.

Rikoksista puhuttaessa rikostutkijat yleensä etsivät syyllistä niistä, jotka rikoksista eniten hyötyvät – ja sieltä se tavallisesti löytyykin. Tosin viime laman aikana syyllisiksi määriteltiin tavalliset pienituloiset eniten lamasta kärsineet, ja samaan tulokseen päädytään nytkin.

Ei rahamaailman eliittiä saa syyllistää, vaikka joka päivä on lehdistä luettavissa, että jokin iso yritys ottaa ihmisiltä pois työn ja toimeentulon turvatakseen omat voittonsa.

Leif Salmen kirjoitti kerrran, että joukkotyöttömyys on eräs tapa käydä taloudellista sisällissotaa. Hän halusi tietää, milloin paljastuu totuus tästä sisällissodasta, joka muutti taistelun köyhyyttä vastaan taisteluksi köyhiä vastaan.

Suomikin on ollut hyvinvointivaltio, mutta katsokaapa vain, eivätkö markkinafilosofit pian ala tosissaan opettaa, että köyhyys on oma vika ja vain rikkaat ovat itse henkilökohtaisella ahkeruudella ja kovalla työllä ansainneet omaisuutensa. Siitä on lyhyt matka amerikkalaistyyliseen hyväntekeväisyysvaltioon.

Oletko varma, että kun sinulta on otettu työ ja palkka, seisoisit onnellisena EU-ruokajonossa ja olisit statukseltasi hyväntekeväisyyden kohde.

Terttu Leppänen

Hattula

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic