fbpx
Uutiset

Matkustajakoneen pelätään pudonneen mereen Indonesiassa – katosi tutkasta vain neljä minuuttia nousun jälkeen, lensi väärään suuntaan ennen sitä

Koneen katoamiseen liittyvät olosuhteet ovat vielä epäselvät. Lennolla oli 50 matkustajaa ja 12 miehistön jäsentä.
Kadonneen koneen matkustajien läheisiä saapui Soekarno-Hattan lentokentän kriisikeskukseen. Sriwijaya Air -yhtiön koneen katoamisen olosuhteet ja matkustajien kohtalo on vielä epäselvä. Kuva: epa08928609
Kadonneen koneen matkustajien läheisiä saapui Soekarno-Hattan lentokentän kriisikeskukseen. Sriwijaya Air -yhtiön koneen katoamisen olosuhteet ja matkustajien kohtalo on vielä epäselvä. Kuva: epa08928609

Matkustajalentokoneen pelätään pudonneen mereen Jakartan edustalla Indonesiassa lauantaina minuutteja nousun jälkeen. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. Kyseessä on maan sisäinen lento, jonka 62 matkustajan kohtalosta ei ole vielä tietoa.

Sriwijaya Air -yhtiön Boeing 737 -mallinen kone oli matkalla Jakartasta Pontianakiin. Se katosi tutkasta noin neljä minuuttia nousun jälkeen pudotettuaan ensin korkeuttaan nopeasti. Lento lähti rankkasateen vuoksi puoli tuntia myöhässä noin puoli kolmelta iltapäivällä paikallista aikaa.

Indonesian liikenneministeri Budi Karya kertoi tiedotustilaisuudessa, että lentokoneessa olleista 12 oli miehistön jäseniä. Indonesialaisen uutissivusto detik.comin mukaan Karya olis kertonut, että kone syöksyi mereen Laki-saaren lähistöllä noin 20 kilometriä lentokentältä.

Kaikki koneessa olleet olivat indonesialaisia, maan liikenneturvallisuuskomitea kertoo.

Indonesian merivoimat on lähettänyt laivoja paikalle, jonne koneen uskotaan pudonneen. Viranomaiset eivät kommentoineet, uskovatko he paikalta löytyvän eloonjääneitä.

Paikallisen pelastusviranomaisen mukaan merestä löytyi tavaraa ja jäänteitä, joiden uskotaan olevan turmakoneesta.

Menetti nopeasti korkeutta

Luotettavan Flightradar24-jäljityspalvelun mukaan kone lähti kentältä kello 14.36 paikallista aikaa ja nousi noin kolmen kilometrin korkeuteen noin neljässä minuutissa. Tämän jälkeen se menetti korkeuttaan jyrkästi ja katosi tutkasta 21 sekuntia myöhemmin.

Maan liikenneministerin tiedottaja kertoi Reutersin mukaan, että lennonjohto Soekarno-Hattan kansainvälisellä lentokentällä Jakartassa oli kysynyt lentokapteenilta, miksi kone oli menossa luoteeseen odotetun reittinsä sijaan sekunteja ennen sen katoamista.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mikä äkillisen korkeuden pudotuksen aiheutti. Lentoturvallisuuden asiantuntijat painottavat, että useimmat lento-onnettomuudet ovat monen tekijän summa, joiden muodostuminen voi viedä kuukausia.

Päivitetty 9.1.2021 klo 22.04: Lisätty tieto merestä löytyneistä jäänteistä, joiden uskotaan olevan peräisin turmakoneesta.

 

Asiasanat

Menot