fbpx
Uutiset

Matkustaminen helpottuu Baltiaan ja Pohjoismaihin Ruotsia lukuun ottamatta

Ruotsista ja muista Schengen-maista pääsee tästä päivästä alkaen keveimmillä perusteilla Suomeen, mutta saapujien odotetaan jäävän kahdeksi viikoksi karanteeniin.
Ruotsista ja muista Schengen-maista pääsee tästä päivästä alkaen keveimmillä perusteilla Suomeen, mutta saapujien odotetaan jäävän kahdeksi viikoksi karanteeniin. Kuva: EPA

Matkustaminen Baltian maihin sekä Norjaan, Tanskaan ja Islantiin helpottuu tästä päivästä lähtien. Hallitus linjasi viime viikolla, että koronaviruksen vuoksi toteutettu rajavalvonta poistuu näiden valtioiden osalta eikä maista palaavilta enää edellytetä kahden viikon omaehtoista karanteenia.

Viroon, Latviaan ja Liettuaan suomalaiset on toivotettu tervetulleeksi jo kesäkuun alusta lähtien. Myös Norja linjasi viime viikolla, että suomalaiset voivat matkustaa maahan.

Islanti puolestaan edellyttää karanteenia tai koronavirustestin tekemistä lentokentällä. Tanska ottaa asiaan kantaa tällä viikolla.

Sen sijaan Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä rajavalvonta jatkuu Suomessa edelleen maiden erilaisten koronavirustilanteiden vuoksi.

–  Hallitus seuraa tilannetta jatkuvasti, ja rajoitukset Ruotsin osalta puretaan heti, kun epidemiatilanne sen sallii, sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) sanoi hallituksen tiedotustilaisuudessa torstaina.

Suomeen pääsee mökkeilemään

Ruotsista ja muista Schengen-maista pääsee tästä päivästä alkaen keveimmillä perusteilla Suomeen, mutta saapujien odotetaan jäävän kahdeksi viikoksi karanteeniin. Perusteeksi maahanpääsyyn kelpaa esimerkiksi Suomessa asuva seurustelukumppani tai mökin omistaminen Suomessa.

Matkustusrajoituksia on määrä tarkastella jälleen runsaan viikon kuluttua.

Venäjän ja muiden Schengen-alueen ulkopuolisten maiden liikennettä valvotaan ainakin heinäkuun puoliväliin saakka. Suomalaisilla on perustuslaillinen oikeus poistua Suomesta ja palata Suomeen.

Hallitus ja ulkoministeriö suosittelevat edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista ulkomaille, Baltian maita, Norjaa, Tanskaa ja Islantia lukuun ottamatta.

Menot