Uutiset

Matti Hakala …Holmenkollenille

Ahveniston Ampumahiihtäjien Matti Hakala jatkaa kansainvälistä kilpailukauttaan Oslossa maailmancupin osakilpailussa.

Miehet avaavat Holmenkollenin kisatapahtuman torstaina 10 kilometrin pikakilpailulla ja perjantaina on naisten pikakilpailun vuoro. Lauantaina ohjelmassa ovat takaa-ajokilpailut ja sunnuntain päätösmatkoina yhteislähtökilpailut.

28-vuotias Hakala on kilpaillut tällä kaudella IBU-cupissa, joka on maailman cupista seuraavaa tasoa. Viimeisessä osakilpailussa Slovakiassa hän otti parhaan sijoituksensa ja oli normaalimatkalla kolmastoista. Myös pikakilpailussa hän oli paras suomalainen (35:s).

Holmenkollenin osakilpailuun Suomen kiintiönä oli enintään kolme miestä ja kolme naista.

Ampumahiihtoliiton valintakriteerinä olivat kokonaispisteet ja sijoitukset kauden aiemmissa maailman cupin osakilpailuissa sekä IBU-cupissa.

Suomalaismiehistä maailmancupin pisteille tänä vuonna ovat yltäneet vain Jarkko Kauppinen (65 pistettä) ja Ahti Toivanen (8), jotka nimettiin myös Holmenkollenille.

IBU-cupissa Hakala oli yhteispisteissä paras suomalainen (34 pistettä). Lisäksi Mika Kaljunen (30) ja Olli Hiidensalo (1) ylsivät kauden aikana pistesijoille.

Oslon jälkeen maailman cupissa on jäljellä vielä kaksi osakilpailua Venäjällä, jotka järjestetään 7.–10. maaliskuuta Sotshin olympiamaisemissa sekä 14.–17. maaliskuuta Khanty-Mansiyskissa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020