fbpx
Uutiset

Matti Hakala lykki voittoon Kontiolahdella

Ahveniston Ampumahiihtäjien Matti Hakala oli vauhdissa lauantaina Kontiolahdella käydyissä gp-kisoissa. Hakala voitti 10 kilometrin sprinttikisan lähes minuutin erolla ennen Kauhajoen Karhun Mikko Loukkaanhuhtaa. Hakala haparoi vain yhden pummin pystyammuntapaikalla. Loukkaanhuhdan menoa rasitti puolestaan kaksi ohilaukasta pystyammunnassa.

AAH:n menestystä täydensi neljänneksi yltänyt Mikael Koivunen, joka hävisi voittajalle minuutin ja 18 sekuntia (sakot 3+0). AAH:n Henri Lehtomaa oli yhdeksäs, ero kärkeen 3.35 (3+1).

Kontiolahden kisoista puuttui A-maajoukkue, mutta se ei himmennä Hakalan esitystä. Varsinkin ammunta sujui hämeenlinnalaisella hyvin.

– Pääsin ampumaan hyvään tuulirakoon, jonka puhuri oli kaiken lisäksi yhtä kova kuin kohdistuksissakin. Ihan hyvin kyllä sujui tänään hiihtokin, Hakala myhäili.

Kontiolahdella sivakoidaan sunnuntaina takaa-ajokisa. Siihen koitokseen Hakala pääsee hyvistä asemista.

– Minuutin keulat on aika hyvä alku kisalle. Voittoa tavoittelen ilman muuta takaa-ajossakin, Hakala suunnitteli.

Naisten kisassa Kaisa Mäkäräiselle tuli pystyammunnoista kaksi pummia, mutta niistä huolimatta hän ylsi selvään voittoon 7,5 kilometrin matkalla. Kaksi sakkoa ampunut maailmanmestari Jekaterina Jurlova hävisi Mäkäräiselle lähes puolitoista minuuttia. Annukka Siltakorpi oli kolmas.

Kova tuuli ja vesisade hankaloittivat kisaa, eikä Mäkäräinenkään ollut täydessä kunnossa. Hän kuvaili olotilaansa “ei niin kauhean säpäkäksi”.

– Pitkään mietin verryttelyssä vielä, lähdenkö ollenkaan. Kaksi edellistä päivää tuntui ihan hyvältä, tänään en ainakaan yhtään eteenpäin mennyt tilanteessa, Mäkäräinen kertoi.

Asiasanat

Menot