Uutiset

Matti Hakala onnistui IBU-cupissa

Ahveniston Ampumahiihtäjien Matti Hakala onnistui hyvin IBU-cupin osakilpailussa Slovakiassa ja oli kolmastoista kovatasoisella 20 kilometrin normaalimatkalla.

Hakalan sijoitus on selkeästi paras suomalaissijoitus tämän kauden IBU-cupissa. Aiemmin Suomen MM-joukkueeseen kuuluva Mika Kaljunen on ollut neljästi pisteillä, mutta paras sijoitus on ollut 30:s ja viime viikonloppuna Olli Hiidensalo ylsi viimeiseen pistesijaan (40:s). Muita suomalaismiehiä ei pisteille ole yltänyt.

Pienessä pakkassäässä käydyssä kilpailussa Hakala ampui kolme paikkaa puhtaasti ja ainoa sakkominuutti tuli viimeiseltä pystypaikalta. Myös hiihto sujui, vaikka yöllä satanut uusi lumi teki latupohjan raskaaksi hiihtää.

Kilpailun voitti nollat ampunut Ruotsin Ted Armgren ennen Itävallan Christoph Sumannia (+0.30) ja Norjan Aleksander Osia (+0.36), jotka molemmat ampuivat yhden sakon viimeiseltä paikalta.

Erot kärjen takana olivat melko suuria. Hakalalla kärkeen eroa kertyi reilu kolme ja puoli minuuttia, mutta yhdeksänneksi sijoittuneeseen Norjan Lars Bergeriin vain 28 sekuntia.

Suomalaisista Sami Oprana oli 47:s (+7.06/ 3 sakkoa) ja MM-joukkueen varamies Olli Hiidensalo 58:s (+9.09/ 5 sakkoa). Matkaan lähti 93 kilpailijaa.

IBU-cupin kauden päätösosakilpailu jatkuu lauantaina pikamatkoilla ja sunnuntaina viesteillä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.2.2020