Uutiset

Matti Hakalalla takkuinen alku Östersundissa

Ahveniston Ampumahiihtäjien Matti Hakalan maailmancupavaus päättyi sijalle 67 Östersundissa 20 kilometrin normaalimatkalla.

Hakalan kisa kaatui jo ensimmäiseen makuuammuntaan, josta tuli kolme sakkominuuttia ja sen myötä sijoitus oli vasta 97:s yli neljä minuuttia kärjestä.

– Hiihtokin lähti huonosti, sairastelu vaikutti enkä saanut jaloista voimaa. Paljon heikompaa kuin kotimaan katsastuksissa. Ekaan ammuntaan osui sitten kova tuuli. Katselin hetken, mutta en tehnyt siirtoja ja vain kaksi osui. Loput paikat menivät kuten harjoituksissa, mutta kahdelta viimeiseltä paikalta viimeiset laukaukset karkasivat ohi, Hakala kertasi kisaansa.

Seuraavilta kolmelta ampumapaikalta tuli enää kaksi sakkoa (0–1–1) ja sijoituskin koheni. Maalissa kärkeen jäi eroa 9 minuuttia ja 21 sekuntia.

Matkaa tavoitteeseen eli 40 parhaan joukkoon maailman cupin pisteille jäi kaksi ja puoli minuuttia ja parhaaseen suomalaiseen Ahti Toivaseen (38:s +6.36/1+1+0+2) vajaa kolme minuuttia. Kolmas suomalainen Olli Hiidensalo keskeytti. Mukana oli 101 kilpailijaa.

Lauantaina miesten urakka jatkuu 10 kilometrin pikakilpailulla ja sunnuntaina takaa-ajokilpailulla.

– Lopussa hiihto jo parani ja se toi valoa. Ei kunto parissa viikossa ole kadonnut. Minimitavoite on pikamatkalla 60 joukkoon ja paikka takaa-ajoon, Hakala totesi. (HäSa)

Asiasanat