Uutiset

Matti Hakalalle …tuplat Kontiolahdella …

Ahveniston Ampumahiihtäjien Matti Hakala onnistui mainiosti viikonloppuna Kontiolahdella, jossa katsastettiin urheilijoita tammikuun kansainvälisiin cup-kisoihin.

Lauantain pikamatkan jaetun ykkössijan jatkoksi Hakala oli ykkönen myös sunnuntain 15 kilometrin yhteislähtökilpailussa ajalla 43.54,4. Rasitteena oli neljä sakkokierrosta (0-2-1-1).

Sakon vähemmän ampunut Aku Moilanen oli toinen (+0.24) ja peräti seitsemän hutia ampunut Sami Orpana kolmas (+0.46).

AAH:n panosta täydensivät viidentenä Atte Kiskola (+1.26/5), kuudentena Mikael Koivunen (+2.37/5) ja seitsemäntenä Jari Ritvaniemi (+2.47/6).

Kisan kärkipaikka vaihteli ja ratkaisu tuli viimeisellä ampumapaikalla. Hakala oli kärkikolmikosta nopein ja selvisi Moilasen tavoin yhdellä sakolla, kun Orpana kiersi kolme sakkorinkiä

– Heikon alkukauden jälkeen olen todella tyytyväinen. Nyt alkaa aueta, vaikka tänään hiihto ei ollut niin hyvää kuin eilen. Onneksi ammunta riitti voittoon. Lopussa oli vara jo hellittää, Hakala kertoi tyytyväisenä.

– Liiton B-maajoukkueen valmentajan kanssa oli puhetta, että tammikuun toinen päivä olisi lähtö IBU-cupiin ja jos siellä kulkee hyvin, on mahdollista päästä vielä tammikuun lopun maailman cup-ryhmään, hän jatkoi.

Tammikuun alussa Italian Ridnaussa kilpaillaan kaksi viikonloppua IBU-cupia ja siitä jatkona Saksan Altenbergissa. Maailmancupin tammikuun kolme osakilpailua on Saksan Oberhofissa ja Ruhpoldingissa sekä 16.–19. tammikuuta Italian Anterselvassa.

Tämän viikonlopun maailmancupissa Ranskassa parhaan suomalaissijoituksen miehissä saavutti Jarkko Kauppinen, joka oli takaa-ajokilpailussa 56:s. Maailmancup-ryhmässä ovat olleet myös Ahti Toivanen, Ville Simola ja Olli Hiidensalo.

AAH:n nuorista Erika Jänkä oli Kontiolahdella N19-sarjassa (7,5 km) Riikka Haatajan (6:s) jälkeen toiseksi parhaana suomalaisena seitsemäs. Viisi kärkisijaa meni Valko-Venäjälle Darya Blashkon johdolla. M21-sarjassa (12,5 km) AAH:n Erik Sinkko oli viides. (HäSa)

Asiasanat