Uutiset

Mattopyykille pääsy viipyy

Menin sisareni kanssa kauniina kevätpäivänä toukokuussa Loimalahden matonpesupaikalle ja oletin sen olevan kunnossa ja odottelevan innokkaita pesijöitä. Petyin, kun pesupaikkaa ei ollut kunnostettu. Otin yhteyttä Jukka Kuvajaan ja hän kertoi, että paikan huolto on ulkoistettu. Hän on asettanut rajaksi kesäkuun alun, johon mennessä paikan on oltava käyttökunnossa.

Menin 10. kesäkuuta toisen kerran yrittämään pesua Loimalahden pesupaikalle, mitään ei ollut tapahtunut, siis turha reissu. Vanha kansa sanoo, että mattojen pesun paras aika on ennen juhannusta. Ennen juhannusta on yleensä parhaimmat säät mattopyykille. Myöhemmin kosteuden vuoksi paksujen mattojen kuivuminen on hankalaa. Myös märkien mattojen nosteleminen ja kuljettaminen on silloin vaikeampaa.

Jos ulkoistetaan palvelu, on kaupungin velvollisuus valvoa, että palvelu toimii, ellei näin ole, on asiaan puututtava välittömästi.

Haluankin tietää, milloin Loimalahden matonpesupaikka on käytettävissä ja haluan myös, että allekirjoittaneelle ilmoitetaan välittömästi asiasta.

Päivän lehti

3.4.2020