fbpx
Uutiset

Mauahtavan makoisaa suklaatia

– Tämähän on parempaa kuin pörssikurssit, Katti Matikainen maukaisee maistaessaan Kultasuklaan suklaatia. Matikainen on tullut tutustumaan suklaan tekemiseen Iittalaan. Ja niin kuin Kantinkontti-ohjelmaan kuuluu, Katti Matikainen saa villejä ideoita siitä, mitä suklaakonvehdin sisään voisi laittaa.

Matikainen karkaakin Kultasuklaan myyjältä Marja-Leena Ilomäeltä tekemään omia konvehtejaan. Niihin Matikainen puristaa sinappia ja pirskottaa päälle kissanminttua. Juuri kun Matikainen on laittamassa suklaisiin vähän sardiineja, Ilomäki löytää karkulaisen.

– Turskatti! Nyt meni systeemit sekaisin, Matikainen maukuu ja Ilomäeltä pääsee hymy, vaikka Matikainen onkin tehnyt vähän tuhmuuksia.

Matikainen vetää muikean ilmeen kasvoilleen ja selittää, ettei hän tahallaan tee erehdyksiä.

– Kun syöksyy suinpäin asioihin, tulee tehtyä virheitä, Matikainen selvittää.

Hikeä ja huumoria

Kun kuvausryhmä pitää taukoa, Katti Matikaista menee ulos vilvoittelemaan. Suklaita syödessä ja tutkiessa suklaan tekoa on tullut hiki.

Katti Matikaisen “kaveri” ja Katinkontti-ohjelmaa käsikirjoittava Silja Sillanpää tietää, miksi lapset ja aikuisetkin rakastavat Katti Matikaista.

– Matikainen panee itsensä likoon. Matikainen pääsee kurkistelemaan salaisia asioita, mihin muut eivät pääse. Matikainen on myös rohkea ja suhtautuu asioihin avoimesti, Siljanpää kertaa katin hyveitä.

Ohjelmaa kirjoittavalle Sillanpäälle on tärkeää se, että ohjelmassa kukkii huumori ja lapset tulevat ohjelmaa katsellessaan iloisiksi.

Katti Matikainen ryhtyi konttorikissaksi kaksi vuotta sitten ja alkoi tehdä Katinkontti-ohjelmaa. Sitä ennen Matikainen seikkaili lasten piirrustuksissa Pikkukakkosessa.

Katti Matikainen on tänä syksynä päässyt ohjelmasta myös teatterin lavalle. Tampereella Teatteri 2000:n Saapasjalkakissassa pääosaa esittää kukas muu kuin Katti Matikainen.

– Teatterissa on kivaa, kun on yleisöä, Matikainen hihkuu.

Ensi vuonna Katinkonttiin kuvataan 27 uutta osaa. Silja Sillanpää kuitenkin paljastaa, että uusiin jaksoihin Katti Matikaiselle on tulossa myös uusi kaveri.

Torstaina Kultasuklaassa ja Iittalan lasitehtaalla kuvattu jakso tulee televiosta ulos ensi syksynä. (HäSa)

Menot