fbpx
Uutiset

Mauri Kuotola voitti mitaleja elinsiirtopotilaiden EM-kisoissa

Janakkalalainen Mauri Kuotola piti Kanta-Hämeen kunniaa yllä elinsiirron saaneiden urheilijoiden monilajisissa EM-kilpailuissa Vantaalla viime viikolla. 66-vuotias Kuotola kilpaili yli 60-vuotiaiden elinsiirtopotilaiden sarjassa etupäässä yleisurheilussa.

Kuotola osallistui Vantaalla viiteen lajiin, ja jokaisesta palkintona oli mitali. Hän voitti Euroopan mestaruuden korkeushypyssä, hopeaa 200 ja 400 metrin juoksuissa sekä pronssia 100 metrin juoksussa ja 50 metrin vapaauinnissa. Kilpailujen vanhimpiin urheilijoihin kuuluneen Kuotolan sarjoissa oli yleisurheilussa kolmesta viiteen ja uinnissa seitsemän kilpailijaa.

– Mielestäni ihan hyvin pärjäsin, vaikka keväällä on ollut jalan kanssa ongelmia, Kuotola arvelee kisakuntoaan.

Mauri Kuotola sai uuden munuaisen 17 vuotta sitten. Sen jälkeen hän löysi kilpaurheilun. Hän on myös Janan toiminnassa mukana, mutta edusti EM-kisoissa kantahämäläistä munuais- ja maksasiirron saaneiden yhdistystä Kamusia. Kuotolan mukaan hän oli yhdistyksensä ainoa edustaja Vantaan kilpailuissa.

Kuotola on ehtinyt kiertää elinsiirtopotilaiden kisoja jo vuosikymmenen.

– Tämä on sellainen tapahtuma, että tässä näkee aina tuttuja ympäri Eurooppaa, MM-kisoissa näkee kauempaakin. On tullut pyörittyä tässä jo yli kymmenen vuotta eli tuttua hommaa siinä mielessä, Kuotola kertoo.

Suomi oli omissa kisoissaan mitalitilaston ykkönen kirkkaasti 38 kullalla, yhtä monella hopealla ja 28 pronssilla. HäSa

Asiasanat

Menot