Uutiset

Max Kenigistä Kerhon junioreiden taitovalmentaja

HPK-juniorijääkiekon junioripäällikkönä kaksi vuotta toiminut Max Kenig, 29, siirtyy uusiin tehtäviin seuran sisällä. Kenig on elokuusta alkaen Kerhon ja yhteistyöseurojen Riihimäen Kiekko-Nikkareiden ja Valkeakosken Kiekko-Ahman taitovalmentaja.

Kenigin pesti on osa Suomen Jääkiekkoliiton viime vuoden MM-kotikisojen projektia, jolla palkataan 25 taitovalmentajaa eri puolille Suomea. Jääkiekkoliitto osallistuu MM-kisojen tuotolla valmentajien palkkakustannuksiin ja koulutukseen noin 750 000 eurolla vuodessa. Projekti on ensimmäisessä vaiheessa kolmivuotinen.

Taitovalmentajat työskentelevät 10–14-vuotiaiden E-ja D-junioreiden ja nuorempien ikäluokkien valmentajien tukena. Taitovalmentajien tehtävänä on ohjata nuorten valmentamista vaiheessa, jossa lapset opettelevat lajia, kehittävät pelirohkeutta ja kasvavat pelaajiksi.

– Nuorimmat ikäluokat ovat suuria ryhmiä, joille on kuitenkin jääaikaa tarjolla vain pari kertaa viikossa. Tärkeässä kehitysvaiheessa junioreiden taidot saattavat jäädä tämän vuoksi vajaiksi, varsinkin jos harjoittelu ei ole oikeaoppista. Taitovalmentajien tärkeimpiä tehtäviä on valvoa, että harjoittelu on riittävän laadukasta, Kenig sanoo.

Taitovalmentajien koulutus käynnistyy jo huhtikuun aikana. Kenigin ei kuitenkaan tarvitse osallistua kolmentoista lähijakson opiskeluun, sillä hän on jo suorittanut juniorijääkiekkovalmentajan ammattitutkinnon.

– Samaa työtähän tässä osittain jatketaan. Taitovalmentajana pääsen kuitenkin tekemään aiempaa enemmän kenttätyötä ja valmentamaan. Myös yhteistyömme Kiekko-Nikkareiden ja Kiekko-Ahman kanssa avaa uusia mahdollisuuksia, Kenig uskoo. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic