fbpx
Uutiset

Max-koira matkustaa ilman lippua

Bullterrieri Max rakastaa raitiovaunulla matkustamista. Haagissa asusteleva Max hyppäsi taas kerran omia aikojaan raitiovaunuun numero 6. Tällä kertaa se ehti matkustaa 20 minuuttia, ennen kuin kanssamatkustajat huomasivat koiran olevan yksin matkassa ja soittivat poliisille.

Seitsemänvuotiaan Maxin omistaja Ben sanoo, että Max on vähän väliä tunkemassa raitiovaunuihin.

– Se ehti tottua raitiovaunulla matkustamiseen. Minun täytyy jatkuvasti estää sitä nousemasta niihin, omistaja kertoo.

Poliisin tiedottaja Leo Maatin mukaan Max ei millään olisi suostunut poistumaan raitiovaunusta. Poliisin tiedottaja huomauttaa myös, että Max matkusti ilman lippua.

STT

“Tahdon olla sekä herra että ylhäisyys”

Intian korkein oikeus on hylännyt aloitteen, jolla haluttiin lopettaa tuomareiden puhuttelu Ylhäisyydeksi (My Lordship). Puhuttelutapa on jäänne Intian brittihallinnon ajoilta.

Vähemmän mahtipontista tyyliä ehdotti lakimies Sanjeev Bhatnagar.

– Ei ole mielekästä jatkaa tätä tapaa, joka haiskahtaa orjuudelta vapaassa Intiassa, Bhatnagar perusteli.

Korkein oikeus oli eri mieltä. Ylimmät oikeudenhaltijat katsoivat, että ei ole heidän asiansa päättää, miten lakimiehet puhuttelevat oikeudenjakajia.

Lopputuloksena tuomari on jatkossakin Intiassa sekä herra että ylhäisyys.

STT

Miljoonan taalan kookospalmu

Maailman tähän asti kallein kookospalmu tulee myyntiin. Aarteen hinnaksi on määritelty mukavan pyöreät miljoona dollaria (noin 830 000 euroa).

Palmusta luopuu vastentahtoisesti Afrikan Norsunluurannikolla toimiva maatalouden tutkimuskeskus. Puulaaki tarvitsee rahaa toimintansa pyörittämiseen.

Nyt myyntiin tuleva palmu on kasvitieteellinen ihme. 30 metriä korkealla kookospalmulla ei ole yhtä vaan kolme latvaa.

– Monilatvaiset kookospalmut ovat hyvin harvinaisia. En myöskään ole koskaan nähnyt haaroittuneissa näin kaunista yksilöä, ylistää ranskalainen kookospuiden asiantuntija Roland Bourdeix.

STT

Menot