Uutiset

Mediat: Helvetin enkeleiden johtohahmo vangittiin

Tutkinnanjohtaja: "Laaja ja törkeä huumausainerikoskokonaisuus".
Kuvituskuva. Kuva: Jani Suhonen

Helvetin enkeleiden johtohahmona pidetty mies vangittiin lauantaina todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta. Vangitsemisesta uutisoivat MTV, Iltalehti ja Ilta-Sanomat.

Vangitsemisoikeudenkäynti käytiin Pasilan poliisitalolla Helsingissä ennen puoltapäivää. Oikeudenkäynti pidettiin suljetuin ovin. Vangitsemista ja salaista käsittelyä oli vaatinut tutkinnanjohtaja Kaarle Lehmus.

Rikoksen epäillään tapahtuneen vuosina 2018 ja 2019. Helsingin Sanomien mukaan tapauksen tutkinta on liittynyt kokaiinikauppaan. Poliisi ei kommentoi tätä.

–  En kommentoi tarkemmin mitään yksittäisiä huumausaineartikkeleita. Tässä on laaja ja törkeä huumausainerikoskokonaisuus, kertoi tutkinnanjohtaja Lehmus STT:lle lauantaina.

Vangittu mies on tunnettu vuosien takaa Helvetin enkelien johtohahmona Suomessa. Viranomaiset eivät vahvista hänen tämänhetkistä asemaansa jengissä.

–  En ota mitään kantaa yksittäisiin organisaatioihin tai vastaaviin, Lehmus kertoi.

 

”Olemme tehneet yhteistyötä laajalti”

Lehmuksen mukaan poliisi setvii laajaa rikosjuttua, jonka esitutkinta on ”todella pahasti keskeneräisessä ja sensitiivisessä tilanteessa”. Lehmus ei kommentoi sitä, kuinka monen maan viranomaiset tutkintaan osallistuvat.

–  Emme ota siihen kantaa. Yleisellä tasolla voin todeta, että olemme koko esitutkinnan ajan tehneet ja tiedän että tulemme tekemään erittäin positiivista, laadukasta ja hedelmällistä yhteistyötä laajalti, Lehmus sanoi.

Helsingin Vallilassa tehtiin tiistaina kotietsintä alueella, jossa sijaitsevat Iltalehden ja IS:n mukaan Helvetin enkeleiden kerhotilat. Poliisi ei kommentoi tässä vaiheessa sitä, mihin rikostutkintaan kotietsintä liittyi tai vahvista sen tarkkaa kohdetta.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan tapaus liittyy huomiota herättäneeseen fitness-ohjaajan ja tämän avopuolison vangitsemiseen perjantaina. Tutkinnanjohtajana molemmissa oleva Lehmus ei kommentoi tapausten yhteyttä.

–  Emme kommentoi sitä tutkinnallisista syistä suuntaan tai toiseen.

Asiasanat

Päivän lehti

23.1.2020