Uutiset

Mediverkko osti yksityisen lastensuojelulaitoksen Tervakoskelta

Tervakoskella toimiva Varatie oy on myyty – yritys on nykyään osa suomalaista Mediverkko-konsernia. Varatie oy on yksityinen lastensuojelulaitos, joka on toiminut vuodesta 2003 Tervakoskella. Se tarjoaa lastensuojelupalveluja kunnille.

Varatie oy on tarkemmin sanottuna osa Mediverkko lasten ja nuorten -yhtiötä, joka puolestaan on Mediverkon tytäryhtiö. Toimitusjohtaja Janne Järvenpää kertoo, että Mediverkko laajensi vasta melko äskettäin toimintaansa lasten ja nuorten palveluihin.


”Hajanainen kenttä”

-Aloimme kartoittaa lasten ja nuorten palveluja viime vuoden alussa. Haastattelimme kuntia, toimijoita ja palvelujen käyttäjiä. Huomasimme että palveluntuottajien kenttä on hajanainen ja toimintatavat vaihtelevia, Järvenpää kertoo.

Mediverkko näki tässä tilauksen omalle palvelutuotannolle. Se perusti Mediverkko lasten ja nuorten palvelut oy:n, jonka tytäryhtiöksi perustettiin lastensuojelulaitos Vihtiin. Lisäksi yritys päätti ostaa Varatie oy:n. Kauppa toteutui helmikuussa.

Varatie oy jatkaa toimintaansa entiseen tapaan. Sen palkkalistoilla on noin 30 työntekijää, ja paikkoja lapsille ja nuorille on 14. Lisäksi on kaksi tukiasuntoa.

Yhtiön entiset omistajat Eija Juote ja Sirkku Huotari-Käyhkö jatkavat yhtiön palveluksessa. He ovat nykyään myös Mediverkon omistajia.

-Eija Juote kehittää lasten ja nuorten palvelujamme myös valtakunnallisesti, Järvenpää kertoo.

Varatie oy käsitti aiemmin sekä palvelutoiminnan että kiinteistön omistuksen. Koska Mediverkko ei omista kiinteistöjä, kiinteistön omistus eriytettiin kaupan yhteydessä eri yhtiöön eli Apex medical 15 osakeyhtiöön. Siinä on osittain samoja omistajia kuin Mediverkossakin.

Laajennus ei ajankohtainen

Varatie oy:llä oli vanhastaan laajentumissuunnitelma. Janakkalan valtuusto on päättänyt kaavamuutoksesta, joka mahdollistaa laajennuksen. Kaavamuutos ei kuitenkaan ole saanut lainvoimaa valituksen takia. Korkeimman hallinto-oikeuden pitäisi päättää asiasta lähiaikoina.

Janne Järvenpää sanoo, että laajennus ei ole nyt ajankohtainen.

-Laajennukseen ei ryhdytä ainakaan nopealla aikataululla. Ensin pitää selvittää, onko sille tarvetta ja kannattaako se tehdä. Tuskin ainakaan vuoteen mitään uutta käynnistyy.

Janakkalan kaavoitusarkkitehti Leena Turkka sanoo, ettei kunnalle tule mitään ongelmia, vaikkei Varatie ostaisikaan lisämaata nykyisen tonttinsa naapurista.

-Varatielle ajateltua laajennusaluetta voi käyttää yhtä hyvin vaikka asuinrivitalon rakentamiseen. (HäSa)