Uutiset

Meiltäkin terveisiä Vattenfallille

Yhdyn täysin 29.12. mielipidepalstalla kirjoittaneeseen Joulusauna taskulampun valossa kunnes kiuas kylmeni -kirjoittajaan. Asumme myös pikkiriikkisessä kylässä nimeltä Eteläinen. Varsin mukava kylä, mutta jatkuvien sähkökatkosten takia olemme muuttamassa pois kylältä.

Emmekä ole ainoa perhe joka juuri tämän syyn takia harkitsee muualle muuttoa.

Olemme olleet kerran jos toisenkin useampia tunteja ilman sähköä, jopa vuorokausia. Lyhyet sähkökatkokset ovat jokaviikkoinen riemunaihe.

Kylmäkoneet joutuvat koville, samoin lämmityslaite. Toisinaan lämmityslaite on aivan sekaisin, kun sähkö napsuu päälle ja pois. Videoiden kellot vilkkuvat ja muut ajastuksetkin ovat jatkuvasti sekaisin. Tietokone hukkaa sähkökatkosten takia internet-yhteydet ja saamme olla jatkuvasti soittelemassa sen tiimoilta vikapalveluun.

Joulu oli todella viimeinen niitti. Joululeivonnaiset uunissa ja naps. Sähköt poikki. Tämä tapahtui jouluaaton aamuna. Siitä seurasikin yhtämittainen sähköjen päälle pois, päälle pois rumba, jota jatkui tapaninpäivään saakka. Oli siinä mukava valmistella jouluruokia ja odotella jouluvieraita. Saapuipa joulupukkikin tunnelmallisesti kynttilänvalossa lapsia ilahduttamaan.

Ja soittaminen Vattenfalliin… en edes jaksa enään yrittää. Raivostuttavaa puuhaa. En olisi missään tekemisissä kyseisen firman kanssa, ellei olisi pakko. Sähkön ostan muualta ja huvittavaa kyllä, siirtolaskut Vattenfallilta ovat lähes saman suuruisia kuin käyttölaskut muusta firmasta.

Tuskin Vattenfall otsalamppujakaan kustantaa, meille niitä kyllä hankitaan oitis. Kiitos vihjeestä!

Hämärän hyssy

Eteläinen

Päivän lehti

25.2.2020