fbpx
Uutiset

Melkein kaikki Hämeenlinnan ladut ovat sivakointikunnossa

Hämeenlinnan ladut on saatu tänä talvena hiihtokuntoon ennätysmyöhään. Hiihtäjät ehtivät hermostua liikuntapaikkojen puutteesta, ja kaupungin liikuntatoimistoon on tullut valituksia latujen huonosta kunnosta pitkin alkuvuotta.

– Tänä talvena sää on ollut sen verran vetinen ja lauha, että latuja ei olisi saatu kuntoon ennen viime viikon loppua, vaikka kuinka olisi yritetty, kertoo kaupungin liikunnanohjaaja Jukka Kuvaja.

Suurin ongelma laduilla on ollut Kuvajan mukaan tuoreen lumen alle kertynyt vesi. Latuja tampatessa vesi nousee lumen pintaan ja jättää latu-uran puuromaiseksi.

Vetisyyden vuoksi ladut puuttuvat vielä ainakin Katumajärveltä. Myöskään Alajärven retkiluistelureittiä ei ole vielä saatu auki.

Hämeenlinnan latuverkko on tänä vuonna suurin piirtein samanlainen kuin viime talvena.

Muutoksia on tapahtunut lähinnä Hirsimäessä. Kuokkamaan rakentamisen vuoksi latu on katkaistu Myllytien ja Sammontien väliltä.

Kaupunki rakentaa talven aikana Viisarin ja Vuorentaan seudulle ladunpätkän, joka yhdistää Hattulasta Panssariprikaatin kautta tulevan ladun Hämeenlinnan hiihtoreitteihin.

Menot