Uutiset

Menestyskolmikko mitalinälkäisenä

Päättynyt maastohiihtokausi oli Hämeenlinnan Hiihtoseuran naisille menestyksekäs. Laura Mononen, Maija Hakala ja Anni Kainulainen hallitsivat kotimaan viestikisoja suvereenisti, mistä merkkinä ovat viestihiihdon SM-kulta ja Suomen cupin kokonaiskilpailun voitto sekä kuudetta kertaa peräkkäin SM-kisojen 30 kilometrin kilpailun parhaalle joukkueelle jaettava Marja-Liisan pokaali. Kolmikko voitti kauden kaikki Suomen cup- ja SM-viestit Taivalkosken parisprinttiä lukuun ottamatta. Suomen cup -voitto oli seuralle neljäs ja Suomen mestaruus kolmas peräkkäinen.

Joukkueen ja sen maajoukkuetähden Laura Monosen upeaa kautta juhlistettiin keskiviikkona kakkukahvien kera. Espoossa (Mononen ja Hakala) ja Jyväskylässä (Kainulainen) asuvat hiihtäjättäret eivät ole kauden aikanakaan paljon tekemisissä keskenään, joten kauden päätöskokoontuminen lämmitti varsinkin trion kuopusta, 23-vuotiasta Kainulaista.

– Tosi mukava oli tulla vetämään vähän kautta yhteen ja nähdä muuallakin kuin kilpailureissuilla. Ihan hyvä, että tällainen järjestettiin, Kainulainen tunnelmoi.

Hiihtäjistä jokainen jatkoi tasaisenvarmaa kehitystään menneellä kaudella. Sijoitukset henkilökohtaisissa kisoissa nousivat varsinkin kahdesti SM-hiihdoissa viidenneksi yltäneellä Hakalalla ja lähes kärkikymmenikköön säännöllisesti hiihtäneellä Kainulaisella. Hakalan mukaan ylivoimainen menestys tuli taustoista huolimatta yllätyksenä.

– Ei ollut ennen kautta millään tavalla odotettavissa, että olisimme niin ylivoimaisia. Satuimme kaikki vain onnistumaan aina viesteissä, hän summaa.

Kokeneemmilla 31-vuotiailla Laura Monosella ja Maija Hakalalla siintää silmissä ensi talvi, jonka kruununa hiihdetään MM-kilpailut Lahdessa. Mononen ilmoittaa optimistisesti tavoitteekseen MM-mitalin.

– Se vaatii totta kai sitä, että saa ehjän harjoituskauden, ja ettei sairastele myöskään kisakaudella, Mononen huomauttaa.

Maailmancupin osakilpailuissa jo viiden parhaan joukkoon hiihtänyt Mononen tietää, että uran huippuhetki lähestyy siinä missä maailman huippukin. Hänen mukaansa kunto on jo hyvä, mutta varsinkin kiriherkkyydessä on kehitettävää.

– Ehkä jopa lisätään harjoitusmääriä, koska tuntuu, että kroppa kestää ihan hyvin treeniä. Ei minulla ole mitään menetettävääkään. Minun kannattaa tehdä kaikkeni nämä muutamat vuodet, jotka minulla on uraa jäljellä, vaikka sitten pienellä riskillä, myös MM-kisojen viestipaikkaa tavoitteleva hiihtäjä linjaa.

Hakala sanoo, että hänen kautensa oli kaksijakoinen. Enemmänkin nousua tuloslistoilla olisi voinut saavuttaa. Ensi kaudella hänkin haluaisi olla mukana Salpausselän arvokisoissa.

– Kivenkovaan naisten joukkueeseen pitää murtautua. Henkilökohtainen SM-mitali on lisätavoite.

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic