Uutiset

Menestyvä yhteiskunta edellyttää vahvaa teollista pohjaa

Sinituote Oy:n toimitusjohtaja ja omistaja Ilkka Brotherus ei lakkaa korostamasta kotimaisen tuotannon merkitystä Suomen menestystarinassa.

-Menestyvä yhteiskunta edellyttää vahvaa teollista pohjaa. Tietyillä aloilla se on mahdotonta, esimerkiksi tekstiiliteollisuus on pitkälti hävinnyt. Monilla aloilla se on kuitenkin täysin mahdollista, jos sen eteen tehdään systemaattisesti työtä.

Brotheruksen mukaan kaikki todennäköisyys on puhunut sen puolesta, että siivousvälinetuotanto Suomessa loppuu, kun Kiinassa se on paljon halvempaa.

Hän sanoo haluavansa tehdä työtä sen eteen, että Suomessa ylläpidetään kilpailukykyistä tuotantoa ja tuotetaan laadukkaita ja kestäviä tuotteita suomalaisten tarpeisiin.

-Palkkakustannuksiin tuotanto ei kaadu, mikäli tuotantoa pyritään jatkuvasti kehittämään.

Kestävä klassikko

Sinituotteen klassikko on Sinipiika, joka kehitettiin 1950-luvulla.

-Se on edelleenkin menestyvä tuote, joka löytyy lähes kaikista suomalaisista kodeista. Edelliseltä sukupolvelta perittyihin sinipiikoihin saa edelleenkin sopivia sieniä, kiinnitysjärjestelmä on ollut vuosikymmeniä sama.

-Tämä on samalla vastuuta ympäristöstä. Osta, käytä ja heitä pois ei ole meidän sloganimme. Olennaista on tuotteen elinkaari, onko se kaksi vai kaksikymmentä vuotta, Brotherus muistuttaa.

Lojaali henkilöstö

Sinituotteen menestyksen salaisuutena Brotherus pitää hyvää, osaavaa, ahkeraa ja yrittäjäomistajalle lojaalia henkilöstöä.

-Meillä on työntekijöitä, jotka ovat olleet pitkään töissä ja jotka suhtautuvat työntekoon antaumuksella sillä tavalla, että Sinituote on heidänkin yrityksensä.

-Yrityksen vetäminen ei voi olla yhden miehen show. Yhtiön menestyksessä tarvitaan kaikkien panosta.

Sinituotteessa on Brotheruksen mukaan välitön tapa toimia, vähän hallintoa ja kokouksia.

-Tuotekehitys on meille äärettömän tärkeää. Pitää koko ajan luoda uusia tuotteita ja parantaa olemassa olevia tuotteita.

-Myynti ja markkinointi on keskeistä. Hyväkään tuote ei myy itseään. Tuotteiden on oltava hyvin esillä.

Suomi hyvä maa

Brotheruksen mukaan omistajuudesta ja yrittäjän vastuusta puhutaan julkisuudessa liian vähän.

-Yrittäjän vastuuta on se, että liiketoiminta menestyy ja että se luo kasvua sekä hyvinvointia. Kansakunta tarvitsee menestyviä yrityksiä.

-Suomi on yksi maailman parhaimmista maista, jossa on paljon hyvää. Olemme kuitenkin liian negatiivisia, koko ajan etsitään vikoja ja puutteita. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic