Uutiset

Menettääkö Hamk Wetterhoffin?

Opetusministeriö julkaisi keskiviikkona esityksen ammattikorkeakoulujen aloituspaikkojen vähentämisestä. Hamkin kohdalla höylä sipaisisi yli puolet kulttuurialan 90 aloituspaikasta. Käytännössä tämä tarkoittaisi Wetterhoffilla sijainneen muotoilun koulutusohjelman rajua typistämistä.

Menettääkö Hamk Wetterhoffin, Hämeen ammattikorkeakoulun vararehtori Pertti Puusaari?

-Opetusministeriön papereissa lukee, että muotoilun opetus keskitetään Lahden ammattikorkeakouluun. Se on tietysti huolestuttavaa, koska Wetterhoff on ollut Hamkin perusydintä. Toisaalta on ilahduttavaa, että vastaavasti luonnonvara-alan ja luonnontieteen aloituspaikkoja lisätään yhteensä 80 paikalla. Meillä on Suomen suurin luonnonvara-alan koulutus. Jostain on kuitenkin karsittava.

Kun vastaesitystä laaditaan, joutuuko Hamk valitsemaan, kumman yrittää säästää: luonnonvara-alan vai Wetterhoffin?

-Haluan korostaa, että ministeriön luvut ovat nimenomaan ehdotuksia, joista voi neuvotella, kunhan perusteluja löytyy. En osaa sanoa Hamkin kantaa, ennen kuin asioista on puhuttu yhtymän hallituksen ja valtuuston kanssa. Jätämme vastaehdotuksen aloituspaikoista 17. helmikuuta mennessä.

Kaiken kaikkiaan Hamkin ehdotetaan vähentävän 70 aloituspaikkaa. Mikä on määrän kokonaismerkitys ammattikorkeakoululle?

-Luku tarkoittaa 7 prosentin vähennystä, eli verrattuna muihin ammattikorkeakouluihin menettäisimme paikkoja keskimääräistä vähemmän. Todennäköisesti määrä tarkoittaisi kuitenkin kymmenien työpaikkojen vähentymistä ammattikorkeakoulustamme. (HäSa)