Uutiset

Meriliikenne Itämeren todellinen saastuttaja

Koskahan ympäristöhallinnon ja vihreät saa puuttumaan ja tekemään jotakin todellisen ongelman eteen. Suomen haja-asutusalueella on noin 200 000 taloa tai mökkiä. Nyt ollaan jokaisen mökinmummon ja huvila-asukkaan niskassa.

Ympäristöhallinto vaatii heitä asentamaan kymppitonnien hintaisia höpöstelyvehkeitä upotettavaksi maahan, mutta todelliseen ongelmaan eivät viranomaiset eivätkä vihreät puutu.

Helsingissä kävi toissa vuonna 303 loistoristeilijää ja tänä kesänä jo tuplaten. Vuonna 2008 ainoastaan kaksi risteilijöistä tyhjensi jätevetensä rantaan. Kaikki muut laskevat ne Itämereen.

Paljonko on paattien kokonaismäärä Itämerellä? Se on moninkertainen maaseudun kiinteistöjen lukumäärään. Onko ympäristöhallinto rannalla päivystänyt, moniko tulee veneellään paskasäiliö sylissä rantaan?

Kiinteistöthän ei laske kuin harmaita vesiä maastoon, mutta veneistä ja laivoista lasketaan kaikki suoraan mereen. Siis kuka tässä on se todellinen ongelmantuottaja ja saastuttaja?

Kyllä pitää olla naurettavaa hommaa koko Itämeren suojelu ja nyt tehdään mökkiläisistä syyllisiä meren pilaantumisesta.Jostainhan syyllinen pitää aina löytää, mutta taas varotaan astumasta rikkaiden veneenomistajien rahakirstulle.

Monta Itämeri-seminaaria saavat herrat vielä istua, ennen kuin huomaavat oman paattinsa päästöt mereen. Lopettakaa höpöstely ja tarttukaa todelliseen ongelmaan.

Usko Takkumäki

Porvoo