Uutiset

Merkitysten pula-aikaa vaivaa liikatarjonta

Pula-aikana nykynuorten isoäidit oppivat pistämään kaiken talteen, hamstraamaan, luomaan tyhjästä. Pula-aikana mielikuvitusta käyttämällä loihdittiin käyttötavarat materiaaleista joita oli saatavilla, kuten juhlakenkiä paperinarusta ja koululaukkuja pahvista.

Taiteilijat Katja Luoto ja Anne Savitie uskovat, että elämme nyt toisenlaista pula-aikaa, sillä tarjontaa on liikaakin. Merkitykset uupuvat, kun kaikki on tarjolla. Heidän Riihimäen kirjastossa esillä oleva näyttelynsä Pula-aika nostaa esille säästämisen, uudelleen käyttämisen ja niukkuuden perinteet, joita taiteilijat käsittelevät ja tulkitsevat omista lähtökohdistaan.

Taidenäyttelyssä on esillä animaatiota, installaatioita ja kirjontatöitä. Suureen pajutyöhön, Haavittareen, tekijät ovat heijastaneet ritualistista, primitivististä animaatiota. Animaatioissa on yhdistelmä myyttistä symboliikkaa, perinteisen naisen roolien tarkastelua ja yritystä yhdistää oma naiseus sekä nykyisyyteen että menneisyyteen ja löytää sitä kautta omat juuret ja paikka.

Näyttely on esillä Samuli Parosen salissa 29.6. asti. (HäSa)

Päivän lehti

3.4.2020