fbpx
Uutiset

Mersujen mystisen merkkivalo-ongelman syy selvisi

Nesteen polttoaine ei näytä sopivan Mercedes-Benzin kaikille bensiinimoottoreille. Osapuolet ovat käynnistäneet laajan tutkimuksen ongelman perimmäisestä syystä.

Öljynjalostaja Nesteellä ja autoyhtiö Veholla on ollut yhteinen ongelma: Mercedes-Benzin tietyissä bensiinikäyttöisissä malleissa on syttynyt moottorin häiriövalo, kun ajoneuvoon on tankattu Nesteen bensiiniä.

Tapauksia on esiintynyt ainoastaan Suomessa ja ne ovat koskeneet vain joitakin moottorityyppejä.

Osapuolet ovat tutkineet asiaa laajasti yhdessä autokonserni Daimler AG:n kanssa. Tutkinnassa ovat olleet sekä moottoreiden polttoainesuuttimet että polttoaineet, varsinkin Nesteen uudistunut Futura 95 E10.

Tutkimuksissa on selvinnyt, että ongelma johtuu suuttimeen kertyvästä aineesta. Aine on puolestaan tunnistettu suolaksi, jota on muodostunut kemiallisen reaktion seurauksena.

Kyseistä suolaa ei ole kuitenkaan löytynyt Nesteen asemien polttoainenäytteistä. Kaikki näytteet ovat olleet tuotestandardin mukaisia.

Neste, Veho ja Daimler jatkavat nyt suolaongelman syyn selvittämistä. Tutkimuksiin on kutsuttu alan johtavia kotimaisia ja ulkomaisia asiantuntijoita sekä riippumattomia tahoja.

Jos auton merkkivalo syttyy, osapuolet suosittelevat merkkihuollon puoleen kääntymistä.

Menot