fbpx
Uutiset

Mervi Sirkiä pettyi MM-tulokseensa

Hämeenlinnalainen voimanostaja Mervi Sirkiä oli pettynyt nainen tiistai-iltana Pilsenissä Tshekissä alkaneissa voimanoston MM-kilpailuissa.

Sirkiä sijoittui 52 kg:n sarjassa kuudenneksi tuloksella 405. Hän odotti itseltään parempaa etenkin jalkakyykyssä ja maastavedossa.

-Ihan kehnosti meni. Ei vaan kulkenut, mutta tällaista urheilu on. Ehkä painon pudottaminen vei nyt liikaa voimia, Sirkiä kertoi.

Sirkiä aloitti jalkakyykyn 155 kilon painoilla.

-Ensimmäinen kyykky meni helposti. Toisen ryssin ja kolmas hylättiin tuomariäänin 2-1, hän selvitti.

Penkkipunnerruksen tulokseensa 92,5 kiloa Sirkiä oli tyytyväinen.

-Aloituspaino 90 kiloa nousi vaivatta. Ensimmäinen yritys 92,5 kilosta epäonnistui. Olen kuitenkin tyytyväinen, että kolmas yritys onnistui. Se oli joka tapauksessa 2,5 kiloa enemmän kuin kevään MM-kisoissa ja päivän ainoa valopilkkuni.

Maastavedon Sirkiä aloitti 157 kilon painoilla.

-Se oli helppo ja varovainen nosto. 162,5 kilon painot eivät sitten nousseet ollenkaan. Satutin selkäni maastavedon lämmittelyssä. Ei voi kuin toivoa, että kyseessä on vain kramppi.

Tunnelma Pilsenin kisojen avauspäivänä oli hyvä.

– Ja kisa oli hieno. 405 kiloa on minulle kuitenkin huono tulos. Tavoitteena oli nostaa 430 kiloa, mutta toisaalta sijoitukseni ei olisi silläkään muuttunut.

Sirkiän MM-urakka ei kuitenkaan päättynyt tiistaiseen kilpailuun. Hän on nimittäin tuomarina lauantaina. Sirkiä ansaitsi kansainvälisen tuomarikortin kevään EM-kisojen yhteydessä.

Seuraavan kerran hämeenlinnalainen kilpailee todennäköisesti 12. helmikuuta SM-kisoissa.

-Sitä ennen on pidettävä suu kiinni ja syötävä vähemmän, jotta painoa ei tarvitse pudottaa niin paljon, hän naurahti.


Mestaruus Venäjälle

Sirkiän sarjan mestaruuden voitti Venäjän Natalia Salnikova kovalla tuloksella 492,5 (195-127,5-170) kiloa. Ecuadorin Vilma Ochoa Vargas oli toinen. Hän hävisi Salnikovalle 12,5 kiloa.

Ukrainan Oksana Chumak nosti kolmanneksi tuloksella 447,5 kiloa. Sirkiän edelle ylsivät lisäksi USA:n Suzanne Hartwig-Gary (440) ja Taiwanin Yi-Ju Chou (435).


Jurkko neljäs

Raija Jurkko sijoittui 47 kg.n sarjassa neljänneksi tuloksella 427,5 kiloa (175-90-162,5). Jurkko hävisi pronssin Valentina Vermenjukille viiden kilon erolla.

Mestariksi nosti Taiwanin roimasti ennätystään parantanut Chen Wei-Ling ennen Japanin Yukako Fukushimaa. Kärkikaksikko nosti 462,5 kiloa, mutta Wei-Ling kruunattiin kevyempänä mestariksi.

Voimanoston MM-kisat jatkuvat Pilsenissä sunnuntaihin saakka. (HäSa)

Menot