Uutiset

Mervi Sirkiä punnersi kultaa Äänekoskella

Hämeenlinnalainen ja janakkalalaista Team Nordic Thunderia edustava Mervi Sirkiä sai kaulaansa yhden SM-kultamitalin lisää, kun hän oli ykkönen Äänekoskella pidettyjen raakapenkkipunnerruksen SM-kisojen 57 kilon sarjassa.

– Kisa meni hyvin. Nostin 70, 72,5 ja 75 kiloa ylös. Oma ennätys parani viisi kiloa eli olen ennen nostanut 70 kiloa. Olen todella tyytyväinen. Penkkitreeniohjelma on todellakin purrut, ja olen päässyt näilläkin vuosilla vielä eteenpäin, iloinen Sirkiä jutteli.

Sirkiän penkkivalmentajana meneillään olevassa MM-projektissa ja Laitilan Voimailijoita edustava Hanna Rantala oli ykkönen omassa sarjassaan.

– Hanna teki kolme suomenennätystä ja päätyi tulokseen 92,5 kiloa. Hän oli kisojen paras naisnostaja, Sirkiä kertoi MM-hopeaa voittaneen Rantalan kilpailusta.

Sirkiä jatkaa valmistautumistaan voimanoston MM-kisoihin. Kisat järjestetään Puerto Ricossa.

– Kisat ovat tänä vuonna tärkeät, sillä voimanoston joka neljäs vuosi järjestettävien World Gamesien joukkue valitaan siellä. World Gamesit pidetään aina olympiavuoden jälkeen ja ensi kesänä ne ovat Kolumbiassa. Olen ollut kaksi kertaa aikaisemmin mukana vuosina 2005 ja 2009. Olisi huikeaa olla vielä kerran mukana, Sirkiä selvitti.

Sirkiän seurakaveri Outi Kokko voitti suomenmestaruuden 47 kilon sarjassa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.1.2020