fbpx
Uutiset

Mervi Sirkiä voitti vaikeudet

Mervi Sirkiän äänestä kuulee, että kaikki on taas hyvin.

Hämeenlinnalainen voimanostaja on kuntoutunut vuodentakaisista niskavaivoistaan ja uhkuu kovaa kuntoa ennen ensi tiistaina Tshekin Plzenissä käytäviä MM-kisoja.

Pitkällä urallaan kolme MM-hopeaa saavuttanut janakkalalaisen Team Nordic Thunderin nostaja on asettanut tavoitteekseen Suomen ennätysraudat. Sarjassa 52 kiloa kilpaileva Sirkiä nappasi hopeaa viimeksi toissa vuoden MM-kisoissa Intiassa.

-Oma ennätykseni on 425 kiloa, mutta nyt on mahdollisuudet jopa 430 kilon tulokseen, joka olisi kaksi ja puoli kiloa parempi kuin SE-tulos. Taso MM-lavalla on todella kova, mutta noin 430 kilon raudoilla voi olla jopa mitaleilla. Kisoissa voi nimittäin tapahtua ihan mitä vaan, Sirkiä muistuttaa.

Kovia tilastotuloksia

Kauden tilastoissa hämeenlinnalainen on kuudennella sijalla EM-kisojen 415 kilon raudoillaan.

-Tilastoykkönen on Venäjän Natalia Salnikova älyttömällä 497,5 kilon tuloksella. Myös Ecuadorin Vilma Ochoa on kisan suosikkeja. Hän on saanut tänä vuonna tuloksen 477,5 kiloa, Sirkiä muistelee.

Sirkiä on valmistautunut MM-kisoihin huolellisesti. Jo kevään EM-kisoissa nostot sujuivat hyvin ja saaliina oli pronssimitali ja maastavedon lajikulta tuloksella 162,5 kiloa.

-Niille pohjille olen rakentanut kuntoani ja pitkästä aikaa homma tuntuu sujuvan tosi hyvin. Toisin oli vuosi sitten, kun kamppailin niskan välilevyvamman kanssa. Koko kausi meni oikeastaan penkin alle, vaikka EM-kisoissa olin neljäs ja MM-kisoissakin seitsemäs, Sirkiä muistelee.

Sirkiä ei ujostele koviakaan painoja. Jalkakyykystä on noussut kisoissa 170 kiloa, penkistä 100 kiloa ja maastavedossa 170 kiloa.

-Niihin rautoihin olen totutellut, vaikka olen tehnytkin ne tietysti eri kisoissa, Sirkiä muistuttaa.

Raskaita kaseja ja lihashuoltoa

Sirkiä on viihtynyt voimanostosaleilla yli kaksikymmentä vuotta. SM-kisoissa hän on saavuttanut kaikkiaan 21 eriväristä mitalia (seitsemän kultaa).

-Joka vuosi olen kuitenkin keksinyt jotain uutta harjoitteluuni. Tällä kertaa olen panostanut kestävyyteen tekemällä peruskuntokaudella oikein tosissani raskaita kaseja (kahdeksan toiston sarjoja). Se oli hyvä ratkaisu, sillä penkki kulkee nyt hyvin ja kyykystäkin otin juuri kakkosen 165 kilon painoilla, Sirkiä kuiskaa.

Sirkiällä on uudet kuviot myös harjoitussalien ulkopuolella. Aiemmin kokin hommia tehnyt urheilija opiskelee nyt Kiipulassa urheiluhierojaksi.

-Uudet ympyrät myös siviilielämässä ovat tehneet hyvää. Olen oppinut paljon uutta lihashuollosta. Viimeksi tänään hieroimme pakaroita, Sirkiä nauraa.(HäSa)

Menot