Uutiset

Mervi Sirkiälle penkkikultaa

Team Nordic Thunderin hämeenlinnalaisnostaja Mervi Sirkiä lisäsi mittavaan palkintokokoelmaansa penkkipunnerruksen SM-kultamitalin. Sirkiä ei saanut tällä kertaa Raaseporin kaupungin suurimmassa taajamassa Tammisaaressa pidettyyn kilpailuun vastusta, mutta nosti 57 kilon sarjan kultamitaliinsa 97,5 kilon tuloksen.

– Tytöt olivat kaikonneet ylempään sarjaan, joten olin valitettavasti tällä kertaa sarjassa yksin. Viime vuonna meillä oli sarjassa todella kova kilpailu. Kisa meni joka tapauksessa hyvin. Aloitusrauta 92,5 meni heti ylös ja 97,5 toisella. Se oli maajoukkuerajana yleisiin EM-kilpailuihin Tshekin Plzeniin, iloinen Sirkiä kertoi.

Hän yritti kolmannella nostollaan 100 kilon tulosta, mutta se ei tällä kertaa tullut ylös.

– Se ei tullut kuin 15 senttiä ylös. Minulla oli niin tiukka paita, jolla olen nostanut 52 kilon sarjassa, etten saanut yhtään nosto lähtemään oikeaan paikkaan. Jouduin vääntämään rautoja väkisin ylös, ja 100 kiloa oli vähän liikaa. Tämä oli kuitenkin hyvä rutiinitulos. 100 kiloa olisi ollut jo tosi hyvä, sillä en ole sitä kovin monta kertaa nostanut, Sirkiä muistutti.

Sirkiä kehui huoltajaansa, Hämeenlinnan viime vuoden parhaaksi naisurheilijaksi valittua, Hanna Rantalaa.

– Huolto oli loistavaa. Yhteistyöllä mentiin voittoon. Välillä toinen kilpailee ja toinen huoltaa, välillä se on toisinpäin, Sirkiä kehui kaksikon yhteistyötä.

Sirkiän ja Rantalan ajatukset ovat seuraavaksi TNT:n Salon Voimalijoiden ja Suomen Voimanostoliiton klassisen voimanoston MM-kotikisoissa. Kesäkuun 5. päivä alkavat kilpailut nostetaan Salossa.

– Ne ovat isoimmat maailmanmestaruuskilpailut, mitä on ikinä pidetty. Niihin odotetaan yli 700 nostajaa ja kilpailut kestävät kymmenen päivää. Keskitymme Hannan kanssa niihin, eikä meillä ole ohjelmassa mitään muiita kilpailuja ennen kesäkuuta, Sirkiä kertoi. (HäSa)

Asiasanat