Uutiset

Mestaruuden puolustaminen alkoi terävästi

HPK-naisten lentopallojoukkue aloitti Suomen mestaruuden puolustamisen selvällä voitolla Oriveden Ponnistuksesta lauantaina. Viime kauden pronssijoukkue hävisi kotihallissaan puhtaasti erin 0–3.

HPK hallitsi toisen erän alkupuolikasta lukuun ottamatta jokaista erää. Ensimmäinen erä kirjattiin hämeenlinnalaisille 19–25, toinen niin ikään 19–25 ja kolmas murskaavasti 12–25. Kerhon siivittivät voittoon etenkin vahva syöttö- ja keskipeli.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini oli tyytyväinen tapaan, jolla joukkue avasi kauden.

– OrPo ei ole ikinä helppo vastus. Kaikilla tulee olemaan vaikeaa pelata täällä, italialainen arvioi.

– Täytyy kiittää tyttöjä, jotka pelasivat erittäin hyvällä asenteella tänään. Meillä on vielä paljon tekemistä etenkin vastaanottohyökkäyksen kanssa, Chiappini sanoi ja muistutti, että pelisysteemissä on paljon uusia pelaajia, kuten viime kauden kakkoslibero Eveliina Rautiainen ja yhdysvaltalaiset Allison Mayfield ja Hillary Hurley.

EM-karsintojen pistetilaston Suomen joukkueesta voittanut hakkuri Piia Korhonen oli tuttuun tapaan HPK:n pisteykkönen (15/+11). Parhaana palkittiin kuitenkin keskitorjuja Karoliina Friberg, joka kokosi 11 pistettä tehoin +10. Peräti seitsemän pistettä Friberg hankki torjunnoilla. Emäntien tehokkain oli kymmenen pisteen Saara Holm.

– Pelasimme hyvää omaa peliä ja noudatimme taktiikkaa, joka meille oli luotu tätä peliä varten. Pieniä notkahduksia tuli, mutta ne kuuluvat ensimmäiseen peliin, Friberg pohti.

Joukkuehenki on HPK:lla jo kohdallaan, mikä näkyi tavalla, jolla pelaajat käsittelivät OrPon viiden pisteen karkumatkan toisen erän alussa.

– Fiilis on korkealla ja tunnemme kaikki hyvin toisemme. Olemme ehtineet olla hyvin yhdessä ja luomaan joukkuehenkeä, Friberg kertoi.

Fribergin keskitorjujakollega Michaela Madsen oli myös vireessä. Hän teki 13 pistettä ilman yhtään virhettä ja syötti jopa viisi ässää. Hän oli yksi neljästä HPK:n pelaajasta, jotka edustivat Suomea syyskuun EM-karsinnassa.

– Preseason oli kauhean pitkä. Senkin takia oli kiva aloittaa, kun kaikki odottivat innolla, että pääsee pelaamaan. Taktiikka oli tänään erittäin hyvä, Madsen mietti avausvoiton jälkeen.

Myös libero Rautiainen hehkui tyytyväisyyttä kauden alettua voittoisasti. Hän kertoo jännittäneensä Oriveden ottelua koko viikon. Vastustajan syötöt nousivat kuitenkin 53 prosentin tehoilla ja puolustuskin sujui.

– Oli helppo nostaa kun oli hyvä torjunta. Se ohjasi pallon aina oikeaan paikkaan. Oli hyvä energia ja pelaaminen oli kivaa, Rautiainen sanoi.

Kerho jatkaa Mestaruusliigan otteluitaan seuraavana sunnuntaina, jolloin se pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa. Pelipaikkana on silloin poikkeuksellisesti Hattulan uusi Juteinikeskus ja vastassa viime kevään finaalivastustaja LP Viesti Salosta, jolle HPK hävisi ennen liigakauden alkua harjoitusturnauksessa niukasti 3–2. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic