Uutiset

Mestaruus on taas Hämeenlinnassa! - Katso kuvia huikeasta finaalipelistä

Huikeat loppuottelut, huikea mestarijoukkue. Hämeenlinnan Pallokerho päätti hämeenlinnalaisen naislentopallon kahdeksan vuoden mittaiseksi venyneen kuivan kauden, kun ryösti Mestaruusliigaa pitkään hallinneelta LP Viestiltä mestaruuden takaisin kotikaupunkiinsa. Kerho oli loppuottelusarjan ratkaisevassa viidennessä ottelussa parempi viiden erän taistelun jälkeen. HPK:n voittolukemat olivat lopulta 3–2 (25–23, 19–25, 17–25, 25–11, 15–12).

LP Viesti johti ottelua 2–1 ja vei voittoeränsä selvästi. Kerho osoitti kuitenkin mahtavaa henkistä kanttia nousemalla vieraskentällä ensin tasoihin ja lopulta mestaruuteen tasaisen viidennen erän jälkeen. Lopullisen niitin salolaisten seitsemän mestaruuden putkelle torjui Michaela Madsen, joka otti yksin kiinni kotijoukkueen Dubravka Rakicin.

Kerhon voiton avain oli vahva laitapeli. Keao Burdine (25 pistettä), Piia Korhonen (20) ja Lindsay Stalzer tekivät hyvällä teholla pisteitä. Korhonen olikin ottelun jälkeen yhtä hymyä, kuten suomenmestarin pitikin.

– Aika tyhjä pää on tällä hetkellä. Pelit olivat tosi tiukkoja ja sen takia on hienompi voittaakin. Olemme tehneet tämän eteen todella paljon töitä ja olemme todellakin ansainneet tämän, Korhonen muistutti.

Kerhon peli parani kahden tappioerän jälkeen.

– Päätimme vain laittaa kaiken likoon, sillä kyseessä olivat viimeiset mahdolliset hetket kun niin voi tehdä. Me vain päätimme, että voitto otetaan.

Korhonen muistutti, että mestaruus on ollut koko kauden joukkueen tavoitteena.

– Välierien aikaan minulla alkoi tuntua, että nyt se on meille ihan oikeasti mahdollista.

HPK voitti LP Viestin Salossa kaksi kertaa. Se on kovan joukkueen merkki.

– Emme alistuneet Salon paineen ja kotiyleisön alla. Pelasimme todella kovaa, Korhonen arvioi.

Amerikkalaispelaaja Keao Burdine oli HPK:lle vahvistus isolla veellä.

– Tunne on uskomaton ja olen vain niin iloinen. Koko joukkue ja sen johtoryhmä teki yhteen hiileen töitä. Kaikista voi olla ylpeä, amerikkalainen sanoi.

Yleispelaaja osasi heti arvoida, mikä teki Kerho tämän kauden parhaan joukkueen.

– Pelasimme koko sydämellä. Tuhosimme toisen joukkueen ja annoimme kaikkemme.

HPK:n italialaisvalmentaja Luca Chiappini joutui kultajuhlissa vaatteet päällä suihkuun, kuten yleensä tapana on. Suihkunraikas valmentaja myönsi, että tunne oli kohdallaan.

– Suomenmestari. Nyt tuntuu siltä kuin olisin juonut pari viskiä. Ei vaan, olen todella onnellinen. Ensimmäisenä haluan kiittää kaikkia pelaajia. Olemme tehneet paljon töitä elokuusta lähtien ja todella ansaitsimme mestaruuden, Chiappini sanoi.

Hän myönsi, ettei tiistain kotitappion jälkeen ollut helppo lähteä viidenteen peliin.

– Se oli aika hankalaa, mutta juttelimme vain, että lentopallo on peli. Pelistä pitää nauttia ja niin me nyt teimme, Chiappini nauroi.

Italialainen uskoi, että juhlat kestävät Hämeenlinnassa pitkään.

– Juhlat ovat varmasti isot, mutta niin niiden pitääkin. Edellisestä mestaruudesta oli kahdeksan vuotta, mutta nyt luku on nolla, Chiappini iloitsi.

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic