Uutiset

Metallia joka kotiin

Otetaan kuusi hämeenlinnalaista metallimiestä, pari bändiä ja halu soittaa heviä projektiluonteisesti. Sekoitetaan. Syntyy soittajien aikaisemmat yhtyeet nopeasti syrjäyttävä Pain Confessor, levy-yhtiön melodiseksi trashmetalbändiksi luokittelema porukka.

– Minusta tuo luokittelu ei oikein istu. Musiikkia on hankala kategorisoida. Me soitetaan heviä, sanoo kitaristi Tuomas Kuusinen.

– Vai peinarimetallia? Tai tavastehusmetallia? pohtii kitaristi Vesa Säkkinen.
Kaksi vuotta sitten Hämeenlinnassa perustetun Pain Confessorin ensimmäinen levy Turmoil julkaistiin syyskuun alussa. Julkaisua juhlittiin keikalla Metropolissa eilen keskiviikkona.

– Keikkoja on nyt tosi hyvin. Helpottaa kummasti, kun taustalla on osaava ja asiat hyvin hoitava levy-yhtiö ja ohjelmatoimisto, Säkkinen sanoo.

Hakusessa paikka johon saapua

Pain Confessor on yksi Hämeenlinnan heräävän metalliskenen lippulaivoista. Kuusisen, Säkkisen ja laulaja Make Kivistön mukaan kaupungissa on jo sen verran heviharrastusta, että Hämeenlinna-skenestä puhuminen ei ole liioittelua.

Yksi paha ongelma kaupungin metallimiehillä ja -naisilla kuitenkin on: keikkapaikkojen puute.

– Ennen oli Road House, ja kun se loppui, keikkoja oli Kaupparissa. Nykyään hevi- tai rockbileitä on hyvin vaikea järjestää. Uusia humppapaikkoja tulee ja menee, mutta ravintoloiden omistajat vierastavat raskaampaa musiikkia vieläkin, valittelee Kivistö.

Säkkinen panee toivonsa pian remontista valmistuvaan Kulttuuritukkuun.

– Hämeenlinnaan olisi kyllä tulijoita, jos olisi hyvä soittopaikka. Kulkuyhteydetkin ovat mainiot.

– Hankala saapua paikalle, kun ei ole paikkaa johon saapua, tiivistää Kuusinen.

Ei mitään kirkonpolttajia

Nightwishin kansainvälinen menestys ja Timo Rautiaisen ja Trio Niskalaukauksen suosio kotimaassa ei yllätä Pain Confessoria.

Miehet ovat iloisia siitä, että metalli osataan nykyään ottaa pelkkänä musiikkina, eikä musiikinlajiin liitetä kauhukuvia kirkonpolttajista.

– Metalli on Suomessa todella suosittua. Levyraadissakin hevivideot saavat aina yleisöltä parhaat pisteet, vaikka studiossa haukutaan, Kivistö sanoo.

– Aika lailla joka kodin musiikkia hevin täytyy olla, kun Timo Rautiaista haastatellaan naistenlehdissäkin, Säkkinen toteaa.

Sitä paitsi metallimusiikissa lauletaan Säkkisen mukaan oikeista asioista. Kuten mistä?

– Vaikka siitä, miten arkinen aherrus ahdistaa. Ja rakkaudesta.

Päivän lehti

26.5.2020