Uutiset

Metallica ei kelvannut lapsen nimeksi Ruotsissa

Ruotsissa ei saa antaa tyttövauvalle nimeä Metallica. Valtion viranomaiset torppasivat vanhempien harmiksi Göteborgin alueen viranomaisten jo hyväksymän nimen, kertoo internetsivusto E! Online.

– Tuntuu pahalta, Metallican äiti Karolina Tomaro puhisee.

– Tytöllä on ikää puoli vuotta, ja hän tietää nimensä olevan Metallica. Emme me voi enää lähteä nimeä muuttamaankaan, Tomaro sanoo.

Heavyrockin jättiläisen kunniaksi annetun nimen hyllyttämisestä seuraa myös käytännön ongelmia.

– Meidän piti matkustaa jouluksi Saksaan, mutta kun Metallica-nimellä ei saanut passia, niin matka peruuntui. Nyt joudumme peruuttamaan myös pääsiäismatkamme Saksaan. Emmekä taida päästä sinne kesälläkään, Metallican äiti kertoo.

Karolina Tomaro ja hänen aviomiehensä aikovat vielä valittaa viranomaisten päätöksestä. Heidän on vaikea ymmärtää, miten Ruotsissa voi olla olemassa yksi Metallica-niminen tyttö, jos kerran nimi ei ole mitenkään hyväksyttävissä.

Oikeus: Isästä ei saa tehdä timanttia

Saksalainen nainen ei saa tehdä isänsä tuhkasta timanttia. Asian päätti Wiesbadenin tuomioistuin.

19-vuotias nainen olisi halunnut kuljettaa kuolleen isänsä tuhkat Sveitsiin, missä eräs yritys valmistaa tuhkasta synteettisiä timantteja.

Asiasta syntyi oikeuskiista, kun naisen isoäiti päätti estää hankkeen.

– Edesmenneen miehen tytär ei kyennyt todistamaan riittävästi, että hänen isänsä viimeinen toive oli päätyä timantiksi, oikeus lausui.

Synteettisiä timantteja on valmistettu hiilestä jo 1950-luvulta lähtien.

”Aquanautti” aikoo asustella veden alla

Australialainen mies aikoo viettää kaksi seuraavaa viikkoa veden alla järven pohjassa. ”Aquanautiksi” kuvailtu biologi haluaa todistaa, että ihminen kykenee vedenalaiseen elämään.

Lloyd Godson, 29, oleilee järven pohjassa pienen pakettiauton kokoisessa laatikossa. Aquanautin on määrä virtsata levien päälle, mikä käynnistää fotosynteesin. Tällä tavoin mies aikoo tuottaa tarvitsemansa hapen ja ravinteet.

Jos happi uhkaa kuitenkin loppua, Godson polkee paikalleen kiinnitettyä polkupyörää, joka imee ilmaa laatikkoon viisi metriä ylempänä olevalta järven pinnalta.

– Aion ripustaa seinille koristeeksi valokuvia Kreikasta, aussibiologi kertoo.

STT

Menot