Uutiset

Metsästäjäliitto puolittaa alle 18-vuotiaiden jäsenmaksun - suurten ikäluokkien poistuma uhkaa jo metsästyskulttuurin jatkuvuutta

Metsästäjäliitto on päättänyt puolittaa alle 18-vuotiaiden jäsenmaksun. Käytännössä kyse ei ole euromääräisesti kovin suuresta alennuksesta, sillä vuotuinen jäsenmaksu on metsästysseuran kautta Metsästäjäliittoon kuuluviila noin 10 euroa.

– Harrastuksen aloittamiseen kohdistuu muutenkin paljon kustannuksia, joten on kohtuullista helpottaa nuorten mukaan pääsyä, perustelee Metsästäjäliiton puheenjohtaja Tuomas Hallenberg lauantaina liittokokouksessa hyväksyttyä sääntöuudistusta.

Jäsenmaksualennuksen syynä on pyrkimys saada nuoria seurojen jäseniksi, johtokuntiin ja sitä kautta varmistaa metsästyksen jatkuvuus.

Nuorisotyö kuuluu Metsästäjäliiton tärkeimpiin toimintamuotoihin.

– Järjestämme ensi vuonna nuorille koulutusta esimerkiksi yhdistys- ja seuratoiminnasta sekä tuotamme mallipohjan seurojen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman laatimiseksi, kertoo Metsästäjäliiton koulutuspäällikkö Henri Mutanen.

Metsästäjäliitto jatkaa ensi vuonnakin Nuoret seuraan -kampanjaa, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen metsästysmahdollisuuksia etsivät nuoret ja nuoria jäseniä etsivät metsästysseurat.

– Nykyinen uusien metsästäjien määrä ei riitä korvaamaan suurten ikäluokkien poistumaa lähivuosina. Kynnys on saatava matalaksi ja ovi auki, perustelee Hallenberg järjestön tiedotteessa.

Metsästäjäliitto tukee rahallisesti seuroja, jotka ottavat nuoria jäseniä tai uudistavat sääntöjään nuorisoystävällisiksi.

Liittokokouksessa hyväksyttiin sääntöuudistus, jonka mukaan jokaisella piirillä on oma edustaja hallituksessa. Puheenjohtajana jatkaa Tuomas Hallenberg ja varapuheenjohtajana Ilkka Mäkelä.