Uutiset

Miamissa saa hiekkaa kenkiinsä

Julie Fornary tuli alun perin Miamiin lomalle siksi, koska muita vaihtoehtoja ei ollut tarjolla, mutta rakastui kaupunkiin niin, että jäi sinne pysyvästi.

– Rakastan Miamin latinokulttuuria ja kansainvälisyyttä. Täällä voin syödä millaista ruokaa ikinä haluan ja tavata ihmisiä kaikkialta maailmasta, hän sanoo.

– En tiedä mitään parempaa. Fornary sanoo.

Miami vaikuttaa niin moniin samalla tavalla, että kaupungin asukkailla on ilmiölle oma ilmauksensa: jos joutuu Miamin pauloihin, on paikallisten mukaan saanut hiekkaa kenkiinsä.

Fornary asuu Miamin tunnetuimmassa osassa South Beachissa Miami Beachin saarella. Se on virallisesti eri kaupunki kuin manner-Miami, mutta muodostaa sen kanssa saumattoman kokonaisuuden.

Hyvien ravintoloiden, yökerhojen ja latinomusiikin lisäksi Fornary rakastaa South Beachin rakennuksia. Siksi hän toimii oppaana Miami Design Preservation League -suojeluyhdistyksessä.

Vapaaehtoisina toimivat oppaat esittelevät turisteille alueen tunnettua art deco -arkkitehtuuria. Tuotot käytetään rakennusten suojeluun.

– Ihmiset saavat kierroksillani usein hiekkaa kenkiinsä. Näen sen heidän silmistään. Rakastan sitä, kun saan nähdä ihmisten rakastuvan tähän paikkaan samalla tavalla kuin minä aikoinaan.

Joidenkin matkailijoiden makuun South Beach on liian vilkas ja meluisa.

Rauhallisempia majapaikkoja on tarjolla saaren keskiosassa Mid-Beachissa, josta on lyhyt matka sekä saaren pohjoisosan North Beachin kehutuille rannoille että South Beachin yökerhoihin.

Fornary kuitenkin haluaa asua South Beachissa.

– South Beach on minulle kuin hullu vanha sukulaistäti. Tapasin hänet 80-luvulla ja hän oli hullu jo silloin, mutta ei niin hullu kuin nyt, hän nauraa.

– Kasvoin aikuiseksi hänen kanssaan, enkä aio hylätä häntä.

Pablo Milian makaa selällään maassa jalat ilmassa, ja Sylvie Curci tasapainoilee hänen jalkojensa päällä. Damien Walker täydentää akrojoogaesityksen musiikillaan.

Ympärillä on vaikuttavaa graffittitaidetta. Koko Wynwoodin kaupunginosa on omistettu katutaiteelle. Alueella voi vaellella korttelista toiseen ihailemassa kokonaisten seinien kokoisia ulkoilmateoksia.

Kolmikko esiintyy yhdessä ensimmäistä ja kenties viimeistä kertaa. Milian ja Curci tapasivat Washingtonista Miamiin tulleen Walkerin sattumalta South Beachilla.

– Näimme toistemme tekevän taidetta ja päätimme olla ystäviä, Curci kertoo.

Samalla tavalla myös newyorkilainen Curci ja miamilainen Milian aikoinaan tapasivat ja alkoivat akrojoogata yhdessä.

– Sellainen South Beach on, he nauravat.

 

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic