Uutiset

Michael Moore tuo oman elokuvafestivaalin Michiganiin

Ohjaaja Michael Moore tuo oman filmifestivaalinsa kotimaisemiinsa Michiganin turistikaupunkiin Traverse Cityyn.
Ilmainen ulkoilmafestivaali The Traverse City Film Festival järjestetään 28.-31. heinäkuuta ja se keskittyy klassikkoelokuviin. Ohjelmistossa ovat ainakin elokuvat Casablanca, Tappajahai (Jaws) ja Nuori kapinallinen (Rebel without a Cause).

Traverse Cityn filmifestivaaleilla ei tulla kuitenkaan näkemään Mooren omaa tuotantoa, kuten Bowling for Columbine – ja Fahrenheit 9/11 -elokuvia. Moore vakuutti kaupungin viranomaiset siitä, että 30 elokuvan festivaali keskittyy sisällöltään taiteen ja kulttuurin promootioon, ei poliittisten elokuvien näyttämiseen.

Mooren mukaan festivaalin tarkoituksena on tuoda julki, että myös amerikkalaiset kaipaavat hyvin tehtyjä elokuvia katsottavakseen.

Festivaalialueena toimii Michigan-järven Traverse Bayn puistoalue. Tapahtuman reilun 122 000 euron budjetti aiotaan kattaa pääosin lipunmyyntituloilla ja lahjoituksilla. Kaupungin elokuvateattereissa näytettävät elokuvat ovat maksullisia ja ohjelmisto laajempi. (STT)

Crowe pahoitteli huonoa käytöstään
Harmistunut Russell Crowe pyyteli keskiviikkona anteeksi maanantaista välikohtausta newyorkilaisessa hotellissa.
Crowe raivostui maanantaina New York City -hotellin rikkinäiseen puhelimeen. Tästä suivaantuneena hän iski puhelimenluurilla hotellin ovenvartijaa silmän alle kello 4 aamuyöllä.
Crowe luonnehti keskiviikkona käytöstään yksinäisen perheellisen miehen ikäväksi purkaukseksi.
– Vaikka olen tehnyt elämässäni muutamia todella typeriä juttuja, tämä on ehkä häpeällisin tilanne, johon olen ikinä joutunut, kertoi australialainen näyttelijä David Lettermanille amerikkalaisen CBS-kanavan talk show’ssa.
Crowen vietettyä muutaman tunnin putkassa pahoinpitelysyytteen vuoksi amerikkalaiset tabloid-lehdet alkoivat kutsua Gladiaattori-elokuvan tähteä lempinimellä Jerkus Maximus. (STT)

Päivän lehti

5.8.2020