fbpx
Uutiset

Michaelin uhrimäärä nousi - tuhojen määrä lasketaan miljardeissa

Yhdysvalloissa Michael-myrskyn uhrimäärä on noussut kolmeentoista, kun Virginian viranomaiset kertoivat seitsemästä uudesta uhrista. Ainakin puolitoista miljoonaa kotitaloutta on ilman sähköä myrskyn runtelemissa osavaltioissa.

Floridan senaattori Marco Rubio sanoi pelkäävänsä, että uhreja löytyy vielä lisää, koska monista Michaelin alle jääneistä taloista on jäljellä vain pilkkeitä.

Virginian lisäksi uhreja on löydetty Pohjois-Carolinasta, Virginiasta, Georgiasta ja Floridasta. Etsinnät jatkuvat edelleen, ja apuna käytetään ruumiskoiria.

Uhrien joukossa oli 11-vuotias tyttö, joka kuoli kun hänen kotiinsa Georgiassa osui tuulen irti repimä autokatos.

Michael rantautui paikallista aikaa keskiviikkona nelosluokan hurrikaanina Floridaan ja jätti valtavasti tuhoja. Rantautumisen jälkeen se on aiheuttanut tulvia Pohjois-Carolinan ja Virginian osavaltioissa.

Myrsky on nyt siirtynyt takaisin Atlantin ylle.

New York Timesin siteeraama analyysiyhtiö CoreLogic arvioi, että myrskyn aiheuttamat aineelliset tuhot voivat nousta jopa 4,5 miljardiin dollariin (3,9 miljardiin euroon).

https://www.nytimes.com/2018/10/12/us/hurricane-michael-live-updates-florida.html?action=click&module=Spotlight&pgtype=Homepage

Asiasanat

Menot