Uutiset

Michelle Strizak tuli paikkaamaan Hillary Hurleyä

Lentopallon naisten Mestaruusliigaa johtava HPK ei kovin kauan odotellut joulun alla Etelä-Koreaan pelaamaan lähteneen yleispelaajan Hillary Hurleyn korvaamista. Seuran uusi yleispelaaja Michelle Strizak saapui Suomeen tiistaina puoliltapäivin ja ehti jo harjoittelemaan uuden joukkueensa kanssa Elenia-areenaan.

– Olemme tehneet Michellen kanssa kauden loppuun asti ulottuvan sopimuksen, jossa on viikon molemminpuolinen koeaika. Toivottavasti kumpikin osapuoli on viikon jälkeen sitä mieltä, että hän jää tänne, kertoi HPK:n toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki.

Strizak on pakannut sen verran tavaraa mukaan, että tarkoitus on viettää Hämeenlinnassa kauden loppuun.

– Minulla on paljon talvivaatteita mukana, vaikka nyt lämpötila onkin aika samanlainen kuin kotona, Strizak vertasi.

Juuri ennen joulua 22 vuotta täyttänyt lentopalloilija on kotoisin Cincninnatin kaupungista Ohiosta.

– Olen nyt ensimmäistä kertaa Euroopassa. Viime vuonna kävin Australiassa ja se oli ensimäinen kertani kotimaan ulkopuolella.

Marraskuun lopussa pelinsä Illinoisin yliopistossa päättäneelle Strizakille päätös lähteä Eurooppaan ja Suomeen oli lopulta helppo.

– Keskustelin monen ihmisen kanssa, muun muassa täällä pelaavan Brynin (Kehoe Eaton) ja hänellä oli vain hyvää sanottavaa seurasta. Pelaajista pidetään hyvää huolta ja kentällä kulkee, kuten viime kauden liigavoitto todistaa. On mielenkiintoista olla osana tätä joukkuetta, yleispelaaja arvelee.

Strizak pelasi yliopistouransa hyvillä tehoilla. Omaksi vahvuudekseen yhdysvaltalainen mainitsee muun muassa ponnistusvoiman.

– Siitä minut on kotimaassani tunnettu. Yliopistojoukkueeni oli yksi maan parhaista torjunnassa ja sitä myös harjoittelimme paljon. Tulen tänne myös vastaanottavaksi pelaajaksi, Strizak tiesi.

Nuoren pelaajan ensikokemusta Euroopassa helpottaa varmasti se, että joukkueessa on kaksi hänen maannaistaan, toinen yleispelaaja Allison Mayfield ja passari Bryn Kehoe Eaton.

– Se oli yksi syy, miksi tänne tulin. Kumpikin amerikkalainen sanoi, että joukkue on mukava ja ottaa uudet pelaajat vastaan hyvin. Se oli mukava kuulla etukäteen.

HPK pelaa seuraavan kerran jo torstaina Mestaruusliigan mielenkiintoisinta vastustajaa, LP Viestiä vastaan.

– Toivottavasti olisin jo silloin valmis pelaamaan, mutta sen näkee sitten, pelaaja nauroi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic