Uutiset

Microsoftin Gatesille eniten roskapostia

Sähköpostin spämmiin eli roskapostiin kyllästyneillä on toivoa siitä, että ohjelmistojätti Microsoft haluaa kehittää keinoja roskapostin nujertamiseksi. Koko maailmassa eniten roskapostia saa nimittäin Microsoftin pomo Bill Gates.

Gates saa joka päivä mykistävät neljä miljoonaa sähköpostiviestiä.

– Hän on myös mitä ilmeisimmin maailman ”spämmätyin” henkilö, arvioi Microsofin johtoon kuuluva Steve Ballmer.

Ballmer kuitenkin korostaa, että vain pieni osa Gatesille lähetetystä roskapostista pääsee läpi. Pääjehulla on siis jo nykyisin melkoisen hyvät palomuurit.

Tuoreen arvion mukaan jo 80 prosenttia internetin kaikesta liikenteestä on roskapostia. Jotkut tutkijat ovat ennustaneet koko netin halvaantuvan muutamassa vuodessa, jos roskapostia ei saada kuriin.

STT-Reuters

Rintamaitoa koiravauvalle

Uusiseelantilainen Kura Tumanako sanoo imettävänsä koiranpentuansa, koska tahtoo siitä suojelijan tyttövauvalleen, kun molemmat heistä varttuvat.

Kura Tumanako kertoi uutistoimisto NPZA:lle, että hän alkoi ruokkia koiranpentuaan rintamaidollaan sen jälkeen, kun hänen vauvansa hylkäsi äidinmaidon.

– En halunnut tuhlata sitä, joten annoin sen Honey Boylle, Kura sanoo.

Uutistoimiston mukaan Tumanako sanoo, että hän on imettänyt koiraansa kahdesti päivässä kuluneen viikon ajan, mutta luultavasti vierottaa sen kuuden viikon kuluessa. Hänen kaksi kuukautta vanha vauvansa juo nyt pullomaitoa.

– Tahdoin kasvattaa koiranpennun lapseni kanssa. Se suojelee häntä kunnes molemmat varttuvat, Tumanako olettaa.

STT

Krokotiili säikäytti rantakansan

Uimarit ja muut rantaharrastajat hämmästyivät säikähtäen, kun kolmimetrinen krokotiili liittyi mukaan nauttimaan rantaelämästä. Krokotiili ilmestyi näkyviin Venezuelassa, lähellä pääkaupunki Caracasia sijaitsevalla rannalla.

Krokotiilin huomasivat ensimmäisinä kalastajat, jotka kutsuivat tuota pikaa palokunnan apuun. Köysin varustautuneet palomiehet panivat sitten krokon niin sanotusti ”naruihin” kauhistuneen yleisön seuratessa näytelmää rannalta.

– Tällaista ei aiemmin ole tapahtunut tällä rannalla. Meillä ei ole aavistustakaan siitä, miten krokotiili on näille vesille eksynyt, palolaitoksen esimies Nelson Leon ihmettelee.

Krokotiilin kävivät loppujen lopuksi hakemassa parempaan talteen Venezuelan ympäristöministeriön työntekijät, jotka tulevat myöhemmin luovuttamaan krokon eläintarhan asukkaaksi.

Venezuelassa asustelee alligaattoreita ja krokotiilejä, mutta ainoastaan maan suoalueilla. Erään arvion mukaan taannoiset rankkasateet ovat saattaneet vaikuttaa siihen, että eräs otuksista oli huuhtoutunut Karibianmereen ja uiskennellut jo melkein Caracasiin asti.

– Kammottavaa, että se pääsi niinkin lähelle meitä. Me emme nimittäin olisi kuitenkaan uskoneet, että kyseessä on oikea krokotiili, rannalla päiväänsä kuluttamassa ollut henkilö kauhistelee.

STT-Reuters

Rooma: MTV-musasta ehkä vaurioita Colosseumille

Roomalaiset pelkäävät, että kaupungin maamerkki Colosseum on saattanut kärsiä vahinkoja MTV-musiikkigaalassa. MTV Europe Video Music Awards -tilaisuus järjestettiin ikuisessa kaupungissa perjantain vastaisena yönä.

Pop- ja rocktähtiä oli pestattu esiintymään 2 000 vuotta vanhan Colosseumin edessä. Tämän konsertin päätähtenä oli brittiyhtye The Cure.

– Onko kukaan ajatellut rockin vaikutuksia Colosseumiin? Valtava ääni aiheuttaa ilmeistä vahinkoa monumentille, kritisoi kansanedustaja Teodoro Buontempo Italian parlamentissa.

Arkeologisen perinnön osastoa saapasmaan hallinnossa johtava Adriano La Regina varoitti myös toisesta uhkasta. Hänen mukaansa Colosseumin mahdollisia rakennevaurioita pahempi on haitta sen maineelle.

– Millainen viesti tämä on? Lopputuloksena Rooman symbolin arvo vähenee, koska se on menettänyt lumonsa, arvokkuutensa ja kauneutensa, La Regina kuvaili.

Colosseumila on järjestetty hiljattain tätä ennen kaksi popkonserttia. Tänä vuonna paikalla soitti duo Simon & Garfunkel ja 2003 ex-Beatle Paul McCartney.

STT-Reuters

Päivän lehti

4.4.2020