fbpx
Uutiset Jyväskylä

Miehen epäillään suunnitelleen räjäytystä Jyväskylän poliisiasemalla

Epäilty soitti itse hätäkeskukseen. Hänen autostaan löytyi kilo dynamiittia.
Miehen epäillään suunnitelleen räjäytystä Jyväskylän poliisiasemalla. Epäillyn autosta löytyi noin kilo dynamiittia. Kuva: Heikki Saukkomaa
Miehen epäillään suunnitelleen räjäytystä Jyväskylän poliisiasemalla. Epäillyn autosta löytyi noin kilo dynamiittia. Kuva: Heikki Saukkomaa

Poliisi on ottanut kiinni miehen, jonka epäillään yrittäneen viedä räjähteitä Jyväskylän poliisiasemalle. Mies soitti perjantai-iltana hieman ennen yhtätoista hätäkeskukseen ja kertoi, että hänellä on autossaan dynamiittia ja että hän on matkalla Jyväskylän poliisiaseman pihaan tarkoituksenaan räjäyttää dynamiitti.

Poliisi tavoitti miehen Keuruuntieltä. Hän ei tehnyt kiinniottotilanteessa vastarintaa, kertoi Sisä-Suomen poliisilaitos.

 

Miehen autosta löytyi useita dynamiittipötköjä, joista osaan oli kiinnitetty nallit. Dynamiittia löytyi yhteensä noin kilo.

–  Kyllä siinä mittavasta räjähdemäärästä on kyse, luonnehti päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saara Asmundela STT:lle lauantaina.

Dynamiittimäärän vaarallisuutta kuvaa Asmundelan mukaan se, että poliisin räjähderyhmä työskenteli noin 300 metrin varoetäisyydellä.

Poliisi eristi yöllä alueen auton ympärillä ja sulki Keuruuntien liikenteeltä. Lisäksi poliisi pysäytti junaliikenteen alueella usean tunnin ajaksi.

 

Räjähteisiin erikoistunut ryhmä aloitti räjähteiden vaarattomaksi tekemisen kello viiden aikaan lauantaiaamuna. Noin aamuseitsemältä räjähteet oli saatu vaarattomiksi.

Rikoskomisario Asmundelan mukaan poliisiyhteistyö sujui erinomaisesti, minkä ansiosta epäilty saatiin nopeasti kiinni ja tilanne puretuksi.

–  Tutkinta on hyvin alkuvaiheessa. Räjähteen alkuperän selvittäminen on nyt prioriteettina, sanoi Asmundela STT:lle lauantaina.

 

Tapauksen poliisitutkinnan oli määrä jatkua lauantaina kotietsinnällä ja kuulusteluilla. Miestä epäillään tällä hetkellä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta sekä räjähderikoksesta.

–  Poliisilla on motiivista alustava käsitys, mutta en voi vielä kommentoida tarkemmin, sanoi Asmundela.

Hänen mukaansa epäilty on aiemmin joutunut tekemisiin poliisin kanssa, mutta hänellä ei ole merkittävää rikoshistoriaa.

Epäilty on poliisin mukaan keski-ikäinen ja asuu Keski-Suomessa. Asmundelan mukaan ainakaan toistaiseksi ei ole viitteitä siitä, että tekoon liittyisi kiinni otetun miehen lisäksi muita henkilöitä. STT

Menot